Groene thee cupcakes met aardbeiencrème

Groene thee cupcake, Green matcha thee cupcake, Groene theetaart, Groene thee, Groene thee cupcake met aardbeiencrème, aardbeienbotercrème

Besprenkel de cupcakes met wat van de groene theepoeder

Deze groene thee cupcakes zijn zo mooi. De combinatie met een lichte aardbeiencrème maakt het compleet. Ze zijn een mooie eyecatcher voor op een verjaardagsfeestje.

Deze groene thee cupcakes zijn niet alleen prachtig. Ze smaken net zo. Maak deze cupcakes voor een speciale gelegenheid zoals een verjaardagsfeest of een feestdag. Ze zullen schitteren op je koffietafel.

Ik moet eerlijk bekennen dat er geen speciale gelegenheid was toen ik ze maakte. De cupcakes zelf maakten die dag tot een speciale gelegenheid. Deze cupcakes staan bovenaan op mijn lijstje van mooiste cupcakes die ik ooit heb gemaakt. Deze groene thee cupcakes zijn sprookjesachtig. Ze lijken op feeënhuisjes. 

Toen ik klein was had ik de boekenserie “Luistersprookjes en vertellingen” van Lekturama. Het was één van mijn meest gekoesterde bezittingen. Ik verslond de boeken. Steeds opnieuw. Toen ik op mezelf ging wonen was ik 19. Ik gaf de hele boekenserie aan mijn neefje. Voor dochterlief (en stiekem ook weer een beetje voor mezelf) ben ik de Lekturama boeken opnieuw aan het verzamelen.

Ik geloof dat het lezen van sprookjes, mythes, sagen en vertellingen goed zijn voor de ontwikkeling van een kind. De fantasie wordt gestimuleerd. De verhalen leren een kind kennis te maken met goed en kwaad en het verschil daartussen. In sprookjes worden keuzes gemaakt die gevolgen hebben. Maar ook als alles erop wijst dat wat je wilt onmogelijk is, het toch mogelijk kan worden. Zolang je er maar in gelooft. Oneerlijkheid en oprechtheid, het kwade en het goede, listigheid en puurheid…die tegenstellingen die je in het echte leven ook tegenkomt worden uitvergroot in sprookjes. Het eindigt allemaal met een universele morele les. Tegenstellingen en teleurstellingen zijn onderdeel van het leven. Kies steeds voor het goede en handel van daaruit om ook jouw sprookje te laten eindigen met een: “…en ze leefden nog lang en gelukkig”.

Sprookjes zijn echt, want af en toe, heel af en toe, komt er een klein cupcakefeetje bij mij langs 😉  Ze fluisterde in mijn oor: “Maak mijn huisje zoet en klein. Zacht en roze moet het zijn.” 

Deze diashow vereist JavaScript.

Het contrast tussen de zachte bijna wolkerige aardbeiencrème en de lichtheid van de aardse groene kleur van de groene theepoeder komt mooi over op de foto. Diezelfde schoonheid proef je als je je tanden laat zinken in deze groene thee cupcakes. 

De zachte zoete aardbeiencrème zorgt een lichte tinteling op je tong. Nadat je tanden door het dakje van aardbeiencrème zijn gezonken bereik je de groene cake. De cupcake is zacht en sponzig. Zodra je smaakpapillen met de lichte zachte smaak van groene thee in aanraking komen wordt je betoverd. Je geniet…

Groene thee cupcakes met aardbeienbotercrème
Een pracht van een cupcake met groene thee en aardbeiencrème.
Write a review
Print
Zelf toevoegen
Voor de cupcakes
 1. 1 cup suiker
 2. ½ cup boter
 3. 2 kleine eieren
 4. 200 gram bloem
 5. 1 ¼ theelepel bakpoeder
 6. snufje zout
 7. ½ cup melk
 8. 12 papieren cupcakevormpjes
 9. 4 eetlepels groene theepoeder (Gebruik poeder van groene matcha thee)
Voor de botercrème
 1. 1/2 cup shortening (plantaardig vet) zoals Crisco
 2. 1/2 cup roomboter
 3. 4 cups gezeefde poedersuiker
 4. 1 theelepel vanille-extract
 5. 2 eetlepels melk
 6. 2 eetlepels aardbeienjam
Zo ga je te werk
Maak de cupcakes
 1. Zet de papieren cupcakevormpjes in een cupcakebakblik klaar.
 2. Klop de suiker en boter samen tot een luchtig mengsel.
 3. Voeg de eieren één voor één toe.
 4. Zeef de bloem, bakpoeder en zout samen in een kom. Doe de bloem en melk om en om bij het botermengsel. Begin en eindig met bloem.
 5. Doe de groene theepoeder bij het beslag. Voeg steeds één eetlepel toe en meng het beslag voordat je de volgende lepel toevoegt.
Maak de aardbeiencrème
 1. Klop de shortening en roomboter luchtig met een elektrische mixer.
 2. Voeg de vanille-extract toe en meng alles samen.
 3. Doe steeds een beetje poedersuiker bij het botermengsel. Klop het mengsel tussendoor steeds met de mixer goed op totdat alle poedersuiker goed is opgenomen. Mix de botercrème nog een paar minuten voor een mooie luchtig resultaat.
 4. Voeg nu 2 eetlepels aardbeienjam toe aan de botercrème. Meng alles goed met de mixer tot de botercrème veranderd van wit naar mooi licht roze.
 5. Doe de botercrème in een spuitzak en spuit de crème op de cupcakes.
 6. Besprenkel de met aardbeiencrème versierde cupcakes met wat groene theepoeder.
Tip van Oma
 1. Wacht met het besprenkelen van de groene theepoeder op de cupcakes. Doe dit pas vlak voordat je de cupcakes wilt serveren. De poeder verandert in een donkergroene kleur als het lang op de aardbeiencrème ligt. De smaak verandert niet en de cupcake is dan ook gewoon lekker en goed te eten. Maar het oog wil ook wat.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Genieten maar!

Eén reactie

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.