Happy Hour: Aardbeien Kiwi Smoothie

Kiwi Aardbeien Smoothie-8

Happy Hour: Aardbeien kiwi smoothie – Deze feestelijke smoothie smaakt goed als ontbijt of lunch, maar het is zeker ook een lekkere opkikker om het weekend mee te beginnen.

Dochterlief is dol op aardbeien. Ze is ook dol smoothies. Het liefst maakt ze zelf. Ze laat me altijd een slokje proeven. “Lekker hè, Mama!”, zegt ze dan trots. Ze heeft ergens wat smaaktalent in haar genen, want haar smoothies zijn altijd erg lekker.

Afgelopen week ben ik samen met dochterlief naar een concert van Violetta geweest in de Ahoy in Rotterdam. Violetta is een tienertv-serie gebaseerd op het leven van leerlingen van een muziekschool in Argentinië. De artiesten uit de serie zijn nu bezig met een wereldtour. Ze waren deze week in Nederland. Na afloop van het concert had dochterlief honger en ik ook. Het was al laat en de volgende dag was een gewone schooldag en werkdag, dus ik zei dat we thuis wel wat zouden eten. Toen we naar huis reden zagen we langs de snelweg een grote paal met twee gouden bogen staan. Ze keek me met haar grote groene ogen smekend aan: “Mam, zullen daar wat te eten halen?”, vroeg ze, terwijl ze naar de gouden bogen wees. Heb ik weleens verteld dat dochterlief de prachtigste olijfgroene ogen van deze hele wereld heeft? Nee? Het is waar, die heeft ze. Ik kan ze niet weerstaan…ik bezweek weer eens voor haar charme. 😉 

Zij wilde een aardbeienmilkshake, een hamburger en wat frietjes. Ik bestelde voor mezelf ook een milkshake en een paar kipnuggets. We begonnen te eten. Ik at een paar nuggets. Het smaakte me echt niet. Ik zei tegen dochterlief: “Ik hoef niet meer.” Ik verlangde naar mijn eigen kipnuggets. Ik zei er niks van tegen dochterlief. Ik wilde haar plezier niet vergallen. Het was al meer dan een half jaar geweest dat we bij de gouden bogen waren geweest. Dochterlief at haar patatjes en hamburger. Ze nam een paar slokken van haar aardbeienmilkshake. Ze was erg stil tijdens het eten. 

“Mam?” 
“Ja”
“Ik vind dit eigenlijk niet zo lekker meer. De milkshake smaakt niet eens echt naar echte aardbeien. Mijn eigen aardbeiensmoothies smaken veel beter….De hamburger smaakte naar een samengeperst iets en het brood leek ook niet op echt brood. Jouw hamburgers smaken tienduizend keer beter. Misschien komt het omdat we thuis alleen echt eten eten. Ik weet het niet. Het is niet lekker.”
“Als je het niet lekker vindt meisje, dan hoef je het niet opeten. Laat maar lekker staan. Ik vond mijn kipnuggets ook niet zo lekker”, zei ik quasi onverschillig.

Ik zweeg, maar in mijn hoofd was ik HEEL HARD juichend backflips en driedubbele salto’s aan het SPRINGEN.
Het werkt! Dochterlief geeft voorkeur aan gewoon goed en echt eten! Dat alles dankzij de aardbeiensmoothie die ze zelf maakt.

Ik vind daarom dat de aardbeiensmoothie deze week een ereplek op BZO moet krijgen en wel in de Happy Hour-editie van deze week. Je gebruikt echte aardbeien, echte kiwi’s en de yoghurt en havermout geven deze smoothie een extra stevigheid en body. De smoothie zit vol met gezonde voedingsstoffen én het smaakt naar echte aardbeien.

Happy Hour - Aardbeien Kiwi Smoothie
Yields 4
Een frisse fruitige roze smoothie om de vitaminevoorraad op peil te krijgen.
Write a review
Print
Zelf toevoegen
 1. 300 gram aardbeien
 2. 4 kiwi's
 3. 200 gram Griekse Yoghurt
 4. 4 eetlepels honing (of suiker naar smaak)
 5. 2 eetlepels havermout
 6. 200 ml melk
 7. 1 eetlepel vanille-extract
 8. ijsblokjes
Keukenbenodigheden
 1. Blender of smoothiemaker
 2. 4 longdrinkglazen
 3. rietjes
Zo ga je te werk
 1. Schil de kiwi's. Snijd vier mooie plakjes uit één van de kiwi's. Zet de schijfjes kiwi opzij. Deze heb je straks nodig voor de garnering van je smoothies.
 2. Snijd de overige kiwi's in blokjes. Doe de blokjes kiwi in de blender.
 3. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Kies een grote aardbei met een mooie vorm. Snijd de aardbei vier mooie plakjes. Zet de plakjes aardbei opzij bij de schijfjes kiwi.
 4. Snijd de overige aardbeien in blokjes. Doe de aardbeien in de blender bij de kiwiblokjes.
 5. Voeg de Griekse yoghurt, havermout, melk, vanille-extract en honing (of suiker) toe aan de blender.
 6. Doe de blender aan en meng totdat er een mooie lichtroze egale smoothie is ontstaan.
 7. Proef de smoothie met een lepel of het voldoende zoet is naar je smaak. Als je meer honing (of suiker) wilt toevoegen kan je dat nu doen. Mix de smoothie nog even zodat de honing (of suiker) goed vermengd wordt in de smoothie.
 8. Neem de schijfjes kiwi en aardbei erbij. Snijd de fruitschijfjes een klein stukje in tot ongeveer het midden van het schijfje. Hierdoor kan je ze mooi over de rand van het glas hangen.
 9. Vul de glazen met ijs. Serveer de kiwi-aardbeiensmoothie met een rietje.
Happy Hour Tip
 1. De zoetheid van de aardbeien en kiwi's die je gebruikt voor de smoothie en je eigen smaak zijn bepalend voor de hoeveelheid honing (of suiker) die je toevoegt. De vier eetlepels honing zorgen voor voldoende zoete basis. Ik adviseer om eerst de smoothie te maken met de aangegeven hoeveelheid honing. Proef de smoothie en maak verder af met meer honing of suiker naar smaak.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Bonus Track

Dit keer is het een prachtig nummer van Coldplay. Strawberry Swing…it’s such a perfect day…

 

 

Proost en Fijn Weekend!

Het Etiketje: Geniet, maar drink met mate! 100 % BOB, 0 % op! NIX onder 18!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.