Gegrilde lamskotelet

Lamskoteletten bakken, recept lamskotelette, lamskotelet roosteren, geroosterde lamskotelet

Lamskoteletten met gebakken aardappels, wortel en broccoli

Het bakken van een lamskotelet is geen haute cuisine. Met dit recept bereid je snel en makkelijk zeer smakelijke gegrilde lamskoteletten.

De krokusjes steken de kop al op en ik heb zelfs al narcissen zien bloeien. Het is nog lang geen lente, maar het lijkt er wel op. Ik heb zin in een gerecht dat het lentegevoel zal versterken. Lammetjes doen me denken aan de lente. Ik beeld me een schattig wollig lammetje in, dat vrolijk in de wei aan de bloemetjes snuffelt en vrolijk rondhuppelt.  Dan gebeurt het. De gedachtekronkel gaat werken…vlees. Lamsvlees. En dan verschijnt er in mijn gedachte een lamskotelet, gegrild, sappig en gekruid. Ik denk er niet te lang over na. Ethische kwesties geef ik vandaag even geen aandacht. Ik heb het ook bij koeien, die kronkel. Dan denk ik melk, boter, kaas en biefstuk. Ik moet er maar mee leren leven, met die gedachtekronkel. Ik ga boodschappen doen, ik weet wat ik ga koken vandaag!

Lamskotelet bakken

Ik heb de grote luxe van twee supermarkten dicht bij huis. In een straal van 500 meter heb ik een Lidl en de Turkse supermarkt Mert. De meeste boodschappen voor mijn recepten kan ik dan ook elke dag van de week (ja, we hebben sinds kort in Arnhem zondagsopenstellingen) op loopafstand vinden. Pure luxe. Het is de droom van elke foodie. Ik kom graag in beide supermarkten. Bij de Lidl voor vers fruit en vaste wekelijkse boodschappen. De Turkse supermarkt is mijn vaste leverancier voor gist, bloem, kruiden en specerijen. Ook mijn eieren haal ik daar graag. Een plaatselijke boer levert wekelijks verse eieren aan. Geweldig en dat alles aan de overkant van de weg. Dat de straat in het weekend vol loopt met winkelend publiek neem ik maar voor lief. Dat brengt leven in de brouwerij. De Turkse supermarkt wordt gerund door een Turks gezin. Moeder zit meestal achter de kassa, zoon en dochter houden de winkel bij en vader is slager. Mooi vind ik dat zo’n klein familiebedrijf. Ik kom graag in hun winkel. De slagersafdeling is mooi schoon en het vlees is prachtig. Mooie lamskoteletten liggen er ook. Ik koop er wat van en ga met goede moed naar huis om te koken.

Deze diashow vereist JavaScript.

Ik wil een lekker fris lamskoteletje bakken.  Lamsvlees kan soms erg sterk van smaak zijn. Om de smaak te verzachten heb ik een kruidige marinade met citroen gemaakt. Met wat rozemarijn, citroentijm, citroensap en olijfolie maak ik een marinadebadje om de lamskoteletten lekker op smaak te brengen.

Geroosterde lamskotelet
Gegrilde lamskoteletten met een citroen, rozemarijn & tijmmarinade
Write a review
Print
Zelf toevoegen
  1. 750 gram lamskotelet met bot
  2. 3 eetlepels olijfolie (+ extra om te grillen)
  3. bosje verse rozemarijn (of 1 eetlepel gedroogde rozemarijn)
  4. bosje verse tijm (of 1 theelepel gedroogde tijm)
  5. rasp van een halve citroen
  6. sap van een halve citroen
  7. peper
  8. zout
  9. 2 teentjes knoflook
Zo ga je te werk
  1. Kerf de lamskoteletten met een scherp mesje. Wrijf de lamskoteletten in met peper, zout en de citroenrasp.
  2. Hak de verse rozemarijn en tijm fijn. Als je gedroogde kruiden gebruikt hoeft dit niet. Dan doe je de gedroogde kruiden zo in een kom, die groot genoeg is voor alle lamskoteletten.
  3. Doe 3 eetlepels olijfolie, de citroensap en de kruiden in een kom. Knijp ook de teentjes knoflook met een knoflookpers uit in de kom.
  4. Roer alles goed dooreen tot je een geurige kruiden-citroenmarinade hebt.
  5. Leg de lamskoteletten in de kom met de marinade. Hussel de koteletten door de marinade, zodat alle lamskoteletten goed bedekt zijn met de marinade.
  6. Bedek de kom met alumimiumfolie en laat minstens een half uur op het aanrecht staan, zodat de smaken goed intrekken. Je kunt dit ook tevoren doen en de lamskoteletten in de koelkast laten marineren. Zorg er in dat geval wel voor, dat je de lamskoteletten minimaal een half uur voordat je ze gaat grillen uit de koelkast haalt om weer op kamertemperatuur te komen.
  7. Verwarm de grillpan. Voeg een scheutje olijfolie toe om de koteletten te bakken. Bak de koteletten 2 tot 3 minuten aan beide kanten.
  8. Neem de koteletten uit de grillpan en laat ze even rusten, voordat je ze serveert.
Tip van Oma
  1. Deze gegrilde lamskoteletten zijn lekker met gebakken aardappels. Serveer met een lichte salade erbij of met gekookte wortels en brocolli.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

 Genieten maar!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.