Kalkoencurry

Kalkoencurry

Kalkoencurry met penne en veldsla

 In het weekend neem ik tijd de om te experimenteren met nieuwe recepten. Door de week is  het een ander verhaal.  Als ik thuiskom na een lange dag werken vind ik het toch wel heerlijk om de keuken in te duiken. Het is voor mij een ontspanmoment. Mijn tijd is dan alleen beperkt. Dus grijp ik vaak terug op makkelijke gerechten, die snel klaar zijn. Ik vind het erg belangrijk om ook door de week met verse ingrediënten een smakelijk gerecht voor mijn gezin op tafel te zetten. Het liefst wel zo snel mogelijk. Dat lukt altijd met deze kalkoencurry.

Kalkoencurry en timing

Het gaat bij het koken voor een groot deel om timing. Als deze kalkoencurry op het menu staat heb ik een vast kookritme. Eerst doe ik de waterkoker aan. Daarmee win ik al een paar minuten. Terwijl de water in de waterkoker aan het koken is, leg ik alles klaar wat ik nodig heb. De pannen gaan op het fornuis en alle ingrediënten leg ik klaar. Ik begin dan met het snijden van de uien, paprika en de kalkoen. Zodra de uien en paprika gesneden zijn gaat het vuur onder de wok aan.

Deze diashow vereist JavaScript.

Als de waterkoker afslaat giet ik het water in een pan op het vuur. Gekookt water uit de waterkoker is vaak net tegen het kookpunt aan en heeft nog even nodig om goed door te koken. Probeer het maar eens. Dan gaat er een scheutje olijfolie in de wok. En de uitjes, paprika en knoflook gaan in de wok. Ondertussen kookt het water en gaat de pasta erbij. Denk eraan, wel zout, maar geen olie in het water bij de pasta. De pasta kookt en dan kan je focussen op het vlees en het volgens het recept verder klaar maken. Als je timing goed is, dan heb je je pasta net afgegoten als je kalkoencurry klaar is! En voila, binnen een half uur heb je een heerlijke kalkoencurry op tafel gezet. Vers en zonder een pakje.

Kalkoencurry
Ook op een doordeweekse dag kan je snel deze makkelijke en gezonde kalkoencurry op tafel zetten.
Write a review
Print
Zelf toevoegen
 1. 500 gram kalkoenfilet
 2. 2 middelgrote uien (of een 1 grote ui en 1 sjalot)
 3. 1 paprika
 4. 1 tot 2 teentjes knoflook
 5. 1 theelepel paprikapoeder
 6. 2 eetlepels kerriepoeder
 7. Peper
 8. Zout
 9. 1 eetlepel ketjap manis
 10. 200 gram crème fraiche (een bekertje)
 11. Olijfolie (om in te bakken)
 12. 2 lenteuitjes (voor garnering)
Zo ga je te werk
 1. Snipper de uien en snijd de paprika in kleine blokjes.
 2. Snijd de kalkoenfilet in kleine blokjes van ongeveer 2 cm.
 3. Doe een scheut olijfolie in een wok of koekenpan. Voeg de uiensnippers en paprikablokjes in de toe. Pers de knoflooktenen met een knoflookpers boven de pan uit. Als je geen knoflookpers hebt, kan je de knoflook ook heel fijn snijden. Fruit de uien, knoflook en paprika tot ze glazig zijn.
 4. Doe de paprikapoeder en kerriepoeder in de pan. Bak de kerriepoeder en paprikapoeder even mee. Hierdoor komt de smaak beter vrij.
 5. Voeg de blokjes kalkoen toe aan de pan. Breng op smaak met voldoende peper en zout. Bak de kalkoenblokjes aan tot ze wit verkleuren. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
 6. Giet de crème fraiche nu over het kalkoenvlees heen. Meng de crème fraiche door het vlees. De crème fraiche verandert nu in een lichte waterige saus.
 7. Voeg de ketjap manis toe. Dit is om de saus iets meer op smaak te brengen en een mooie kleur te geven.
 8. Bedek de koekenpan of wok met een deksel en laat het vlees nog even doorsudderen.
 9. Snijd ondertussen de lenteuitjes in kleine ringetjes. Gebruik deze om de kalkoencurry te garneren.
Tip van Oma
 1. Serveer de kalkoencurry met pasta en wat sla. Kies voor penne of tagliatelle. Die pastavormen zorgen voor betere verdeling van de saus. De saus blijft lekker plakken aan de pasta.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Genieten maar!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.