Nutella Cupcake

Nutella cupcakes, recept voor nutella cupcakesEen simpel recept voor Nutella Cupcakes. De cupcakes zijn zo gemaakt, doordat je maar vier ingrediënten nodig hebt. Genieten maar!

Dit recept voor Nutella Cupcakes is één van mijn favorieten. Het resultaat is een heerlijk luchtig brownie-achtige cupcake. En natuurlijk met Nutella. Het is een simpel recept voor Nutella Cupcakes.  Je hebt maar vier ingrediënten nodig hebt.

Twee jaar geleden gingen we met de auto op vakantie. We gingen naar Italië. We hadden een huisje gehuurd in de buurt van San Gimigiano. Een prachtig middeleeuws stadje in het hart van Toscane. Hoewel manlief er absoluut tegen was, heb ik toch boodschappen uit Nederland meegenomen. Niet veel, maar toch een beetje. Wat melk, brood, conflakes, suiker en koffie. Het noodzakelijke voor de eerste dagen had ik meegenomen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Voor dochterlief moest dus ook een pot Nutella mee.
Zodra we de eerste pompstation op Italiaans grondgebied tegenkwamen, sloeg ik mezelf voor kop.  Alsof ik in Italië geen chocoladepasta zou kunnen vinden. Nutella is bedacht door Italianen! 

Nutella

Vlak na de tweede wereldoorlog was er een tekort aan cacao. Een slimme Italiaanse banketbakker bedacht hier een oplossing voor. Hij vermaalde wat hazelnoten en mengde dit met wat cacao en suiker samen tot en een notenchocoladereep. De notenchocoladereep werd in plakken gesneden en als broodbeleg gebruikt. Later is dit idee door de banketbakker en zijn zoon verder ontwikkeld. Dat leverde de Nutella hazelnootpasta van nu op. Het recept is geheim en wordt streng bewaakt. Het potje met de mooie rode letter benadert de perfectie. De goede dingen des levens, moet je in hun waarde laten. Een poging om hazelnootpasta zelf te maken, ga ik vooralsnog niet wagen.

In dit recept is Nutella de basis voor een heerlijke brownie-achtige Nutella cupcake. Het is een makkelijk en snel recept. Het resultaat levert gegarandeerd succes en smakelijkheid op!

Nutella Cupcake
Een makkelijk recept om Nutella cupcakes te maken. De textuur is brownie-achtig.
Write a review
Print
Zelf toevoegen
 1. 1 cup Nutella
 2. 10 eetlepels bloem
 3. 2 eieren
Zo ga te werk
 1. Verwarm de oven voor op 180 °C
 2. Doe eerst de bloem in een kom. Daarna de eieren en de Nutella. Roer alles goed samen tot het geheel een glad beslag vormt.
 3. Doe papieren cupcakevormpjes in een muffinbakblik of een cupcakebakblik. Doe het beslag in de gaten van het bakblik.
 4. Bak de cupcakes in de oven op 180 °C. Het bakken duurt ongeveer 15- 20 minuten. Om de gaarheid te testen prik je met een cocktailprikker of sateprikker in het midden van een cupcake. Als de prikker schoon uit de cupcake komt kan je de cupcakes uit de oven halen. Haal de cupcakes uit het bakblik. Serveer direct warm of laat afkoelen om later te serveren.
 5. Deze Nutella cupcakes kan je zowel warm als koud serveren.
Tip van Oma
 1. Hak wat walnoten in kleine stukjes. Leg de stukjes noot bovenop het beslag voor je het bakblik in de oven doet. De nootjes geven de cupcakes een crunchy bite en het ziet er mooi uit.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Genieten maar!

2 reacties

 • Anna schreef:

  Hoi,
  Het recept klinkt erg makkelijk! Maar ik vroeg mij af in eenheden/hoeveelheid: wat is een cup Nutella? Daarnaast zou ik graag willen weten hoeveel cupcakes je kan maken met dit recept? Alvast bedankt voor je reactie.

  • Alesig schreef:

   Hoi Anna,

   Wat leuk dat je dit recept wilt gaan proberen. Ik kan ze zeker aanraden 😉
   Het inderdaad een makkelijk recept en deze cupcakes zijn echt lekker. Op de blog heb ik een post: Cups en Maatlepels met uitleg over cups en maatlepels. Ik gebruik ze graag bij het koken. Je hoeft dan niet alles te wegen. Een cup Nutella komt overigens overeen met 300 gram. Met dit recept maak je ongeveer 12 cupcakes.

   Hartelijke groeten
   Alesig

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.