In het weekend neem ik tijd de om te experimenteren met nieuwe recepten. Door de week is het een ander verhaal. Als ik thuiskom na een lange dag werken vind ik het toch wel heerlijk om de keuken in te duiken. Het is voor mij een ontspanmoment. Mijn tijd is dan alleen beperkt. Dus grijp ik vaak terug op makkelijke gerechten, die snel klaar zijn. Ik vind het erg belangrijk om ook door de week met verse ingrediënten een smakelijk gerecht voor mijn gezin op tafel te zetten. Het liefst wel zo snel mogelijk. Dat lukt altijd met deze kalkoencurry.
Kalkoencurry en timing
Het gaat bij het koken voor een groot deel om timing. Als deze kalkoencurry op het menu staat heb ik een vast kookritme. Eerst doe ik de waterkoker aan. Daarmee win ik al een paar minuten. Terwijl de water in de waterkoker aan het koken is, leg ik alles klaar wat ik nodig heb. De pannen gaan op het fornuis en alle ingrediënten leg ik klaar. Ik begin dan met het snijden van de uien, paprika en de kalkoen. Zodra de uien en paprika gesneden zijn gaat het vuur onder de wok aan.
Als de waterkoker afslaat giet ik het water in een pan op het vuur. Gekookt water uit de waterkoker is vaak net tegen het kookpunt aan en heeft nog even nodig om goed door te koken. Probeer het maar eens. Dan gaat er een scheutje olijfolie in de wok. En de uitjes, paprika en knoflook gaan in de wok. Ondertussen kookt het water en gaat de pasta erbij. Denk eraan, wel zout, maar geen olie in het water bij de pasta. De pasta kookt en dan kan je focussen op het vlees en het volgens het recept verder klaar maken. Als je timing goed is, dan heb je je pasta net afgegoten als je kalkoencurry klaar is! En voila, binnen een half uur heb je een heerlijke kalkoencurry op tafel gezet. Vers en zonder een pakje.
Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.