Nutella swirl courgette muffin

Courgette nutella muffins-18Heb jij wel eens courgette in zoet gebak gegeten? Het is geweldig. Deze courgette muffins met nutellaswirl en citroen zijn buitengewoon!

Engels was mijn lievelingsvak op de middelbare school. De taal ligt me en Engelse literatuur vind ik geweldig. Ik had dan ook geen enkele moeite om mijn boekenlijst vol te krijgen. Mijn eindexamen Engels rondde ik met succes af. Tijdens de diploma-uitreiking kreeg ik van mijn Engelse lerares een prachtig boek cadeau. “Beloved”, van Maya Angelou. Het boek “Beloved”, is heftig, zwaar en emotioneel. Het is één van de boeken die mij in het leven zeer geraakt heeft. Dat heb je soms met goede boeken, die lees je in je leven meerdere keren en steeds ontdek je wat nieuws. Dat heb ik ook met Beloved. Niet zo lang geleden is Maya Angelou overleden. Ze is één van mijn inspiratiebronnen. Haar woorden zijn geweldig en zetten tot denken aan. Ik vind deze quote van Maya Angelou passen bij deze Nutella swirl courgette muffins:  

If you are always trying to be normal, you will never know how amazing you can be! 

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Een buitengewone muffin

Durf dingen uit te proberen die in eerste instantie gek, raar of buitengewoon lijken. Bak een muffin met courgette, citroen en om het helemaal extravagant te maken doe je er ook nog eens een flinke lepel Nutella bij. Gewoon omdat het luxe is en je daar zin in hebt. En dan gebeurt er iets geweldigs. Uit je oven verschijnt de mooiste, de lekkerste en de meest buitengewone muffin die je ooit hebt gezien en geproefd. Als je een gewone muffin bakt kan dat ook lekker zijn, maar voeg wat vreemde ingrediënten toe en je hebt iets unieks. Zo gaat dat ook in het leven. 

Want wat is normaal? Knip de veters van het keurslijf los en laat je gaan. Of rijg ze juist vast omdat je 19e eeuwse kostuumoutfits geweldig vindt en ga als steampunker door het leven. Volg je gevoel, volg je hart, wees uniek, wees buitengewoon!

Nutella swirl courgette muffins
Yields 12
Courgette kan je ook heel goed verwerken in gebak. Deze muffins met courgette, citroen en nutella zijn buitengewoon en lekker.
Write a review
Print
Zelf toevoegen
 1. 1½ cup bloem (200 gram)
 2. ½ theelepel zout
 3. ½ theelepel baksoda
 4. 1 theelepel bakpoeder
 5. ½ theelepel kaneel
 6. schil van 1 citroen (geraspt)
 7. ½ cup ongezouten roomboter op kamertemperatuur (115 gram)
 8. ¾ cup suiker (150 gram)
 9. 1 groot ei
 10. 1 cup geraspte courgette
 11. ½ cup Nutella (12 theelepels)
Zo ga je te werk
 1. Doe de oven aan. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Zet een muffinblik klaar met papieren muffinvormpjes.
 2. Zeef de bloem, baksoda, zout, bakpoeder en kaneel in een grote kom.
 3. Gebruik een andere kom om de boter en suiker tot een romig botermengsel te kloppen. Gebruik hiervoor een elektrische mixer. Schraap de zijkanten van de kom af met een spatel.
 4. Voeg het ei toe. Mix het ei door de botermengsel totdat het helemaal is opgenomen.
 5. Doe de helft van het botermengsel in de grote kom bij de bloem. Roer met een houten lepel totdat het goed gemengd is. Voeg de andere helft van het botermengsel toe en roer weer goed met de houten lepel tot er een dik deegachtig beslag ontstaat.
 6. Voeg de citroenrasp bij het beslag. Vouw de citroenrasp voorzichtig door het beslag met een houten lepel.
 7. Schep daarna voorzichtig de rasp van de courgette door het beslag.
 8. Gebruik een maatbeker met een volume van een ¼ cup om de muffinvormpjes te vullen. Dat gaat makkelijker, want dan weet je dat alle vormpjes even vol zijn. Als je geen cups hebt kan je gewoon een eetlepel gebruiken. Zorg ervoor, dat de muffinvormpjes voor 2/3 gevuld zijn.
 9. Schep 1 theelepel Nutella op elke muffin. Gebruik een cocktailprikker om de Nutellaswirl te maken. Steek de cocktailprikker in het hoopje Nutella. Maak met de cocktailprikker een krul door rondjes te draaien.
 10. Bak de muffins in 20 tot 25 minuten gaar in de oven op 180 ºC of totdat de muffins de priktest hebben doorstaan. Bij een priktest steek je een satéstok in het midden van een muffin. Als het stokje droog uit de muffin komt zijn de muffins klaar.
Tip van Oma
 1. Voor het maken van de Nutellaswirl gebruik je een cocktailprikker. Maak steeds de cocktailprikker schoon met een stuk keukenpapier voordat je de krul in de volgende muffin maakt. Dat maakt het swirlen een stuk makkelijker.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Genieten maar!

Eén reactie

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.