Deze kaneelmuffins stelen de show. Het korstje is krokant. De kruim is zacht en kruidig. De topping van kaneelsuiker maakt het helemaal af!
Het is de laatste tijd zo warm, dat bakken wel het laatste is wat je zou willen doen. Zelf merk ik dat de zin om uitgebreid in de keuken te gaan staan in deze hitte echt moet maken. Zelf de hitte van laptop vond ik eigenlijk te veel. Het liefst wilde ik een groot plastic zwembad willen vullen met water en ijsklontjes en daarin gaan zitten. Het zou wel kunnen bij ons op het balkon. Ik denk alleen dat de onderburen het niet zo’n fijne gedachte vinden. Hoewel ik niet denk dat het in de statuten van ons gebouw staat. We hebben we een grote gezamenlijke binnentuin. Laatst zag ik een buurvrouw daar heerlijk een boekje zitten lezen. Dat zou ik ook een moeten doen nam ik mezelf voor. Maar het was er te warm voor de laatste dagen. Het was eigenlijk te warm voor een heleboel dingen. Eigenlijk was het voor één ding wel erg fijn: Supermarktwinkelen. De meeste supermarkten hebben namelijk een zeer aangename klimaatbeheersing. Dat is lekker vertoeven. Als je daar dan bent, dan kan je meteen de ingrediënten meenemen voor deze kaneelmuffins.
Dochterlief en manlief riepen deze speculaasmuffins uit tot beste baksels van dit jaar. Ik kan ze geen ongelijk geven. Deze muffins hebben een heerlijk krokant korstje. Het krokante korstje omarmt een zachte sponzige heerlijke geurige kruim. De speculaaskruiden en de kaneel geven deze muffins een bijzondere smaak. De suikertopping met kaneelsuiker maakt het geheel helemaal af. Bewaar de muffins in een luchtdichte doos of blik, dan blijven ze een paar dagen lekker. Deze kruidige kaneelmuffins zijn echte aanraders.
Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.