Kaneelmuffins

Speculaasmuffins-9Deze kaneelmuffins stelen de show. Het korstje is krokant. De kruim is zacht en kruidig. De topping van kaneelsuiker maakt het helemaal af!

Het is de laatste tijd zo warm, dat bakken wel het laatste is wat je zou willen doen. Zelf merk ik dat de zin om uitgebreid in de keuken te gaan staan in deze hitte echt moet maken. Zelf de hitte van laptop vond ik eigenlijk te veel. Het liefst wilde ik een groot plastic zwembad willen vullen met water en ijsklontjes en daarin gaan zitten. Het zou wel kunnen bij ons op het balkon. Ik denk alleen dat de onderburen het niet zo’n fijne gedachte vinden. Hoewel ik niet denk dat het in de statuten van ons gebouw staat. We hebben we een grote gezamenlijke binnentuin. Laatst zag ik een buurvrouw daar heerlijk een boekje zitten lezen. Dat zou ik ook een moeten doen nam ik mezelf voor. Maar het was er te warm voor de laatste dagen. Het was eigenlijk te warm voor een heleboel dingen. Eigenlijk was het voor één ding wel erg fijn: Supermarktwinkelen. De meeste supermarkten hebben namelijk een zeer aangename klimaatbeheersing. Dat is lekker vertoeven. Als je daar dan bent, dan kan je meteen de ingrediënten meenemen voor deze kaneelmuffins.  

Deze diashow vereist JavaScript.

Dochterlief en manlief riepen deze speculaasmuffins uit tot beste baksels van dit jaar. Ik kan ze geen ongelijk geven. Deze muffins hebben een heerlijk krokant korstje. Het krokante korstje omarmt een zachte sponzige heerlijke geurige kruim. De speculaaskruiden en de kaneel geven deze muffins een bijzondere smaak. De suikertopping met kaneelsuiker maakt het geheel helemaal af. Bewaar de muffins in een luchtdichte doos of blik, dan blijven ze een paar dagen lekker. Deze kruidige kaneelmuffins zijn echte aanraders. 

Kruidige Kaneelmuffins
Deze kaneelmuffins kregen van de jury hier thuis een 10! Deze kaneelmuffins zijn snel bereid, mooi en overheerlijk.
Write a review
Print
Zelf toevoegen
  1. 1 ¾ cup bloem
  2. 1 ½ theelepel bakpoeder
  3. ½ theelepel zout
  4. 1 theelepel speculaaskruiden
  5. 1 theelepel kaneel
  6. 1/3 cup hazelnootolie (olijfolie of walnootolie kan ook)
  7. ¾ cup suiker
  8. 1 ei
  9. ¾ cup melk
  10. 1 eetlepel olie voor insmeren van muffinvorm
Voor de kaneelsuikertopping
  1. ¼ cup gesmolten roomboter (ongeveer 50 gram vast)
  2. 1/3 cup suiker
  3. 2 theelepels kaneel
Keukenbenodigheden
  1. Vierkante muffinvorm (ook een ronde muffinvorm werkt prima)
  2. Bakkwastje
Zo ga je te werk
  1. Doe de bloem, bakpoeder, suiker, zout, speculaaskruiden en 1 theelepel kaneel door een zeef in een grote kom. Roer goed door.
  2. Meng in een kleinere kom de olie, melk en het ei samen. Meng alles goed tot een geheel.
  3. Schenk het melkmengsel in twee of drie delen in de grote kom bij het bloemmengsel. Roer goed tot je een wat papperig beslag krijgt.
  4. Doe de oven aan. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  5. Smeer de holtes van de muffinvorm in met een beetje olie. Gebruik hiervoor het bakkwastje.
  6. Verdeel het beslag in gelijke delen in de muffinvorm.
  7. Bak de muffins in een voorverwarmde oven op 180 ºC. De muffins zijn in 20 tot 30 minuten gaar. Test de muffins op gaarheid met de priktest.
  8. Laat de muffins 5 minuten in de muffinvorm staan. Smelt ondertussen de roomboter. Meng de 2 theelepels door de 1/3 cup suiker tot er een kaneelsuiker ontstaat. Zorg ervoor dat je de roomboter en kaneelsuiker in aparte kommetjes klaar hebt staan.
  9. Haal de muffins één voor één uit de vorm. Dip de bovenkant eerst in de boter en daarna in de kaneelsuiker. Doe dit totdat je alle kaneelmuffins hebt voorzien van een topping.
  10. Zet de kaneelmuffins op een afkoelrek en laat ze afkoelen op kamertemperatuur.
Tip van Oma
  1. Je kunt speculaaskruiden in de winkel kopen. Je kunt ook zelf speculaaskruiden maken. Hierboven vind je een link naar het recept hier op de blog.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Genieten maar!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.