Aardbeien Yoghurttaart

Dochterlief was laatst jarig. Dit was een mooie gelegenheid voor mij om verschillende nieuwe spannende taartrecepten uit te proberen. Ik had appeltaart en chocoladetaart (haar favoriet), maar ook deze taart. Een hartjestaart voor mijn kleine prinsesje! Ik had bij de groenteboer doosjes aardbeien gekocht. Ze waren in de aanbieding. Drie voor de prijs van twee. Deze taart was de perfecte bestemming voor die mooie edele vruchten.

Een beetje zomer in een taart

Deze taart doet je in dit regenachtige novemberweer de zomer weer even ervaren. Het is het laatste beetje zomer in een taart. De frisheid van de citroen en warmte van de aardbeien vullen elkaar goed aan. Alsof er een klein zonnetje schijnt in je mond….

Zelf toevoegen

* 1 cup boter
* 2 cups suiker
* 3 eieren
* 1 eetlepel citroensap
* schil van 1 citroen
* 2 ½ cup bloem (meet 2 ¼ cup en dan nog eens een ¼ cup bloem)
* ½ theelepel bakpoeder
* ½ theelepel zout
* 235 gram Griekse Yoghurt
* 350 gram verse aardbeien

Stap 1

Goede voorbereiding is het halve werk. Verwarm de oven voor op 180 º C.

Gebruik een ronde springvorm met een diameter van 23 cm. Leg een stuk bakpapier op de bodem voordat je de bovenkant erop zet. Dat helpt om je taart straks mooi uit de vorm te krijgen. Beboter de vorm en strooi er een beetje bloem in om te voorkomen, dat taart aan de rand gaat plakken. Klop de overtollige bloem eruit. Was de aardbeien. Haal de topjes eraf en snijd de aardbeien in vieren.

Stap 2

Zeef 2 ¼ cup bloem, de bakpoeder en het zout in een kom. Roer dit goed door elkaar. Doe de citroenschil erbij. Meng dit goed door elkaar. Zet de kom met het bloemmengsel opzij.

Stap 3

Klop de boter samen met de suiker samen goed schuimig. Voeg de eieren één voor één toe. Blijf kloppen tot de eieren goed zijn opgenomen in het beslag.Doe er vervolgens de eetlepel citroensap bij.

Voeg nu om en om het bloemmengsel en de yoghurt toe. Begin met bloem en eindig met bloem.
Meng dit goed samen totdat alles goed is opgenomen.

Stap 4

Neem nu de gesneden aardbeien en de overgebleven ¼ cup bloem.

Hussel ze goed door elkaar, zodat alle stukjes aardbeien een jasje van bloem aan hebben.

Stap 5

Vouw de aardbeien met een spatel door het beslag. Doe dit voorzichting om te voorkomen dat je de aardbeien stuk maakt.

Stap 6

Doe het beslag in de bakvorm. Zet de bakvorm in de oven en verlaag nu de temperatuur naar 160 º C. Bak de taart 60 minuten in de oven. Test of de taart klaar is door er een satéprikker in te prikken. Als de satéprikker schoon uit de taart komt is de taart klaar.

Laat de taart 20 minuten afkoelen in de springvorm. Haal de taart dan uit de springvorm.

Keer het om op een bord en laat het helemaal afkoelen. Ik kon het niet laten om even onder het bakpapier te gluren. De geur van deze taart…mmm….

Het resultaat

Ik heb de taart mooi opgemaakt met een glazuur van Griekse yoghurt, die heel mooi langs de randen van de taart naar beneden druppelde. Bovenop de taart heb ik schijfjes aarbeien gelegd, zodat het een mooie hartjestaart zou worden. Het oog wil ook wat. Deze taart is zonder glazuur ook een lust voor je smaakpapillen. Met wat versgeklopte slagroom zou de taart ook prima smaken!

Genieten maar!

2 reacties

  • Mmch schreef:

    Hoeveel gram is een cup?

    • Alesig Greving schreef:

      Hoi,
      Ik heb op de blog ook een artikel geschreven over het omzetten van cups naar gram. Je kunt daar even kijken voor meer uitleg. Met cups wordt op basis van volume gewerkt. Het gewicht is dus afhankelijk van het ingrediënt dat je nodig hebt. Bij vloeibare ingrediënten kan je ongeveer 240 ml aanhouden.
      Groetjes
      Alesig

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.