Italiaanse kruidenmix zelfgemaakt

Zelfgemaakte Italiaanse kruidenmixMet deze zelfgemaakte Italiaanse kruidenmix maak je je gerechten een beetje meer Italiaans. De kruidenmix zelf is in een handomdraai klaar.

Gisteren maakte ik een caribische flan pudding. Alles ging goed. Ik keek er vandaag de hele dag naar uit om de pudding vanavond om te keren en het recept met jullie te delen. Toen het eindelijk zo ver was…was het resultaat kwalitatief uitermate teleurstellend. Het bleek het een korrelige brokkelige custard te zijn geworden. Dat was helemaal niks. De smaak was wel goed.  Gisteren ging het ook al mis. Ik maakte van die chocolade lava cakejes. Je weet wel, die met die met vloeibare chocolade in het midden. Precies hetzelfde verhaal. Smaak helemaal in orde, maar niet foolproof. Ze vielen uit elkaar, nog voor ik een foto kon maken. Dat wordt nogmaals opnieuw maken, al moet het 8 keer. De volharder overwint…maar sjonge het lijkt wel of mijn kookmojo zoek is. 

Het komt eens in de zoveel tijd voor, dat dat gebeurt. Mijn kookmojo denkt dan ineens: “Je bekiek ’t moar”. En hij duikt geruisloos onder. Misschien gaat hij wel op vakantie, want zonder mijn kookmojo lijkt niets te lukken. Misschien is hij dit keer weer eens naar Italië. Dat is toch een land waar ik aan denk, wanneer ik aan heerlijke mooie gerechten denk. Een prachtig land met een verrukkelijke keuken. Het land van prachtige glooiende landschappen, heerlijke gerechten en simpele pure smaken. Toen ik dit zo aan het overdenken was, bedacht ik om vandaag dan maar even niet een ingewikkeld gerecht te posten. Nee, vandaag een simpele, makkelijk te maken kruidenmix.

Kans van slagen? 100%. Kookmojo of niet…

Deze diashow vereist JavaScript.

Met een paar simpele handelingen kan je heel snel zelf deze kruidenmix maken. De naam zegt het zelf. Het is simpelweg het mixen van kruiden en specerijen. Simpel, maar mama mia!

Wat een heerlijke geur en smaak geeft deze kruidenmix aan je gerechten. Ik gebruik het om pastasaus op smaak te brengen, om een salade een Italiaanse smaak te geven of om samen met een scheutje olijfolie gekookte spaghetti of fusilli op smaak te brengen. 

Dit soort simpele zelfmaakreceptjes maken mij altijd blij. Met weinig inspanning bereik je uitzonderlijke resultaten. Simpel, snel en makkelijk. 

Italiaanse kruidenmix
Deze kruidenmix geeft je gerechten een echte Italiaanse smaak.
Write a review
Print
Zelf toevoegen
 1. 2 eetlepels gedroogde basilicum
 2. 2 eetlepels gedroogde oregano
 3. 1 eetlepel gedroogde thijm
 4. 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
 5. 1 eetlepel knoflookpoeder
 6. ¼ theelepel uienpoeder
 7. ¼ theelepel zout
Keukenbenodigdheden
 1. Schone afsluitbare pot
 2. Etiket
Zo ga je te werk
 1. Doe alle ingrediënten in de pot. Sluit de pot goed af.
 2. Schud alles goed samen.
 3. Schrijf op het etiketje wat in het potje zit: Italiaanse kruiden. Plak het etiket op de pot. En klaar!
Tip van Oma
 1. Als je veel pasta's eet, dan zou je de ingrediënten voor dit recept kunnen verdubbelen. Je hebt dan dubbel zo veel Italiaanse kruidenmix waar je een tijdje mee vooruit kunt.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Genieten maar!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.