Pindakaaskoekjes

koekjes van pindakaas met thee

Koekjes van pindakaas met thee

Perfectie schuilt in de simpele dingen van het bestaan. Dit recept voor het bakken van pindakaaskoekjes is daarvan hét voorbeeld. Simpelweg Magnifiek!

Ik kan heel gelukkig worden van hele simpele kleine dingen in het leven. Deze koekjes hebben mij vandaag heel erg gelukkig gemaakt. Ik zit nu met mijn laptop aan de keukentafel en op het fornuis staat mijn bakplaat met een lading van deze heerlijke pindakaaskoekjes. Ik krijg alweer een glimlach op mijn gezicht als ik de textuur en de smaak van deze overheerlijke koekjes weer in mijn gedachten haal. De koekjes lonken…kom, eet ons dan op! Nog eentje is niet erg. En dat klopt ook. Nog eentje dan maar, vooruit. Om het af te leren. 

Deze diashow vereist JavaScript.

Deze pindakaaskoekjes benaderen in alle opzichten de grenzen van de ultieme perfectie. De inspanning die je voor het bakken van deze koekjes moet verrichten is niet groot. Een beetje zorgvuldigheid en een beetje geduld dat is alles wat je nodig hebt. Maar het resultaat…O…O…O…dat je met drie ingrediënten die jij vast ook in de voorraadkast hebt staan, deze perfecte koekjes kunt bakken…

Het is zo simpel, dat het wonderbaarlijk wordt. Mijn lofzang over deze koekjes zal maar door blijven gaan. Ik besef dat er mensen zijn die allergisch zijn voor pinda’s of gruwelen van pindakaas. Helaas pindakaas. Dit recept is niet voor jullie. Speciaal voor jullie hier een link naar mijn recept voor spritskoekjes. Daar komt geen pinda bij kijken.

Dit koekje is voor mensen die peanutsfan zijn. Dit pindakaaskoekje heeft een kleine crunch door de suiker die je gebruikt om het motiefje in de koekjes te drukken, maar verder is het een geweldige bijna fudge-achtige structuur, die doet verlangen naar nog een hap, en nog een hap en nog een hap. De pindakaas proef je in elke hap, het smaakt heerlijk en intens. Ik kan er niet over uit…Simpelweg Magnifiek. Ik denk dat ik er toch nog eentje ga eten. Gewoon om te kijken of ze allemaal wel gelukt zijn.

Nog eentje, dat kan toch wel?

Simpele pindakaaskoekjes
Yields 20
"Everything should be made as simple as possible, but not simpler", dat is een quote van Albert Einstein. Dat past perfect bij dit koekjesrecept. Het is zo simpel dat het resultaat bijna perfectie bereikt...een GE WEL DIG koekje...
Write a review
Print
Zelf toevoegen
 1. 1 cup pindakaas
 2. 1 cup suiker
 3. 2 eetlepels extra suiker om de koekjes te garneren
 4. 1 ei
Keukenbenodigdheden
 1. Maatbeker met inhoud van +/- 240 ml
 2. 1 eetlepel met inhoud van 15 ml
 3. grote kom
 4. vork
Zo ga je te werk
 1. Doe de oven aan. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
 2. Bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier.
 3. Doe de pindakaas, suiker en ei in een kom. Gebruik een stevige lepel alles door elkaar te roeren tot een egaal mengsel van pindakaas en suiker. Ik noem het voor het gemak pindakaasdeeg.
 4. Gebruik de eetlepel om kleine bolletjes van het pindakaasdeeg te scheppen en leg deze op de met bakpapier beklede bakplaat. Doe dit totdat al het pindakaasdeeg in mooie hoopjes op de bakplaat ligt.
 5. Doe de 2 eetlepels suiker op een schoteltje of in een maatbeker. Bevochtig de tanden van de vork. Dep de vork vervolgens in de suiker. Je zult de vork tussendoor steeds een beetje nat moeten maken zodat de suiker steeds blijft plakken. Gebruik de met suiker beklede vork om de koekjes plat te drukken. Doe dit zo, dat er een hokjespatroon ontstaat. Op de foto's kan je goed zien hoe dit het beste gaat.
 6. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven af op 180 ºC voor 15 minuten of totdat de onderkant van de koekjes bruin begint te worden.
 7. Let op, wanneer de koekjes uit de oven komen lijken ze nog niet op koekjes, de hoopjes zullen nog zacht aanvoelen. Dit is prima. Laat de koekjes op de bakplaat volledig afkoelen tot kamertemperatuur.
 8. Serveer de koekjes met thee of met een glas melk.
Tip van Oma
 1. Ik vind deze koekjes het lekkerst met smeuïge pindakaas. Gebruik bij het maken van deze koekjes je lievelingspindakaas met of zonder stukjes. Deze koekjes zijn namelijk zo heel erg lekker, dat het zeker niet bij één blijft. Dus dan kan je net zo goed gewoon voluit genieten van deze heerlijke koekjes en de allerbeste en allerlekkerste pindakaas gebruiken die je vinden kunt.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Genieten maar!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.