Fijne moederdag!

Moederdag-2Fijne moederdag! Ik wens alle moeders een mooie en gezegende dag toe vandaag.

Mijn dag begon vandaag helemaal geweldig met een heerlijk ontbijt op bed. Dochterlief had een prachtig gedicht geschreven en ik kreeg een dobbelsteen met klusjes erop. Ik mag 1 keer dobbelen en dan voert ze dat klusje uit. Helemaal leuk. Daarna kwam daar ineens een tas tevoorschijn met een gigantisch cadeau erin. De doos was zo groot dat ik het met twee handen moest vasthouden. Ik was blij dat het eindelijk zo ver dat ik het cadeau van ze kreeg. Ik was namelijk reuze nieuwsgierig. Manlief en dochterlief waren namelijk al een week lang geheimzinnig aan het doen. Een week lang vertelden ze mij hoe mooi het cadeau dat ze voor mij hadden gekocht wel niet was. Ik zal je een geheim verklappen. Ik kan niet zo goed tegen geheimzinnige dingen. Af en toe ben ik een klein beetje een controlfreak. Ik vind verrassingen leuk, zolang ik degene ben die verras, maar niet verrast wordt. Ik word er een beetje zenuwachtig van om niet te weten wat er komt. Moederdag-3

Manlief weet dat, maar prikt er door heen. Hij vindt het dan ook leuk om me dagenlang te plagen dat hij toch zo’n geweldig iets voor me heeft. Het jaagt me de kast op, maar ik weet dat ik erop kan vertrouwen dat de verrassing leuk zal zijn. Manlief heeft een goede smaak en is creatief, dus hij verrast me ook echt elke keer weer. Ik moet bekennen, ik vind het dan ook heel erg lief en leuk. In die gigantische doos zat dit jaar een geweldige verrassing. Ik kreeg een mooie crockpot slowcooker cadeau. Een slowcooker is een elektrische stoofpan waarin je heel langzaam op een lage temperatuur eten bereid en gaar maakt. Ik wilde al heel erg lang een slowcooker. Wat is dit een verwennerij. Ik heb de liefste manlief en dochterlief ter wereld! 

Ik was vandaag ter gelegenheid van moederdag van plan jullie te verwennen met een recept voor een heerlijke chocolademoussetaart. Dat recept volgt nog wel een keer, want van die taart kwam vandaag niet veel terecht. Na mijn ontbijtje en het uitpakken van mijn mooie crockpot gingen we samen naar de kerk. Het was een prachtige viering Moederdag-5vandaag. Toen we thuiskwamen ben ik echter meteen in mijn receptenboeken en Pinterestpins gaan zoeken naar een mooi recept om de crockpot voor het eerst te kunnen gebruiken. Ik kon maar niet kiezen. Dochterlief zei: “Mam, het maakt niet uit hoor. Die crockpot gaat niet meer weg. Je kunt een recept gewoon ook twee keer maken.” Daar heeft ze natuurlijk helemaal gelijk in. Dus ik koos een simpel gerechtje uit. De slowcooker is nu rustig zijn werk aan het doen, de schouderlapjes zijn lekker aan het sudderen in barbecuesaus…het ruikt hier in huis heerlijk en ik kan deze moederdaggroet schrijven. Als het recept succesvol is volgt het ook nog wel een keer hier op bakken zoals oma. Voor nu sluit ik af en ga ik genieten van deze mooie dag.

Happy Mothersday!

2 reacties

 • Martijntje schreef:

  Geweldig; ik ben benieuwd naar je ervaring want ik denk er ook al even over na!!

  • Alesig schreef:

   Hoi Martijntje.

   Ik kan je inmiddels vertellen dat ik verliefd ben op mijn crockpot. Ik vraag me af waarom ik niet eerder zo’n apparaat heb gekocht. Een slowcooker cadeau krijgen is natuurlijk wel leuker dan zelf kopen ;-). Ik ben er ongelooflijk blij mee. Het is even zoeken naar hoe het apparaat het beste werkt. Door de langzame garing komt heel veel water vrij. Ik hou van een redelijk dikke saus, dus dat ik nog experimenteren om te kijken hoe het dat het beste werkt. Inmiddels heb ik het al meerdere keren gebruikt en het is een zeer welkome aanvulling op de apparaten in mijn keuken. Op drukke werkdagen is het een kwestie van 15 minuten eerder opstaan, de crockpot vullen, aanzetten en dan naar het werk. Eenmaal thuis is het een kwestie van rijst of pasta koken en klaar is je avondmaal. Heerlijk. Ik zal de komende tijd ook hier op de blog nieuwe recepten voor de slowcooker delen. Dus als je overstag gaat en een slowcooker koopt, dan kan je hier terecht voor inspiratie.

   Groetjes
   Alesig

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.