Bakken Zoals Oma

Puur koken en echt eten!

Inspiratie voor het kerstdiner (1)

Collage kerstdiner 2015 1Ben jij nog op zoek naar inspiratie voor het kerstdiner? Misschien vind je hier wel wat inspiratie. Hieronder kan je een compleet kerstdiner met drie gangen én een cocktailrecept vinden.

Het is nog een paar dagen voor kerst. Je zult vast net als ik aan het nadenken zijn over de samenstelling van de gerechten voor de kerstmaaltijd. Misschien heb je het al rond en weet je precies hoe je kerstdiner eruit zal zien, maar misschien ben je nog op zoek naar inspiratie. Als dat zo is, dan ben je hier op het juiste adres. Ik heb aan de hand van bestaande recepten hier op de blog een kerstdiner samengesteld.

Kerstdiner (1)

Dit kerstdiner bestaat uit een romig voorgerecht met avocado en garnalen. Dit is vrij makkelijk en snel te maken. Het hoofdgerecht zijn de overheerlijke varkenshaasjes, die ik zelf ooit maakte toen ik voor het eerst mijn schoonfamilie ontmoette. Ook de varkenshaasjes zijn vrij makkelijk te maken. Het dessert bestaat uit met specerijen gestoofde peertjes geserveerd met ijs. Dit nagerecht is wel wat arbeidsintensief. Maar je kunt wat voorwerk doen. De peertjes zijn mooi kruidig en fris. Nadat iedereen gegeten heeft en de kids al op bed liggen kan je de volwassenen trakteren op een mooie feestelijke witte chocolade martini. De witte chocolade martini is een lekkere cocktail die er prachtig uitziet en een mooie afsluiter is van een smakelijk kerstfeest.

Voorgerecht
Avocado Garnalensalade

Glas met sla, ei, tomaat, garnalen en avocado

Hoofdgerecht
Varkenshaasjes
Varkenshaasjes in spek op een plankNagerecht
Gestoofde peren met ijs

Gestoofde peren met safraan en kardemom-14Cocktail
White Chocolate Martini
White chocolate martini

Je kunt ook zelf op de blog zoeken naar meer inspiratie voor jouw kerstmaaltijd.
Ook voor de feestdagen geldt dat de gerechten niet ingewikkeld of moeilijk hoeft te zijn.
Zoek recepten uit die jij leuk vindt om te maken en die jij lekker vind. 
Neem je tijd om boodschappen te doen, maak een lijstje en ga ontspannen aan de slag.

Veel plezier met de voorbereidingen voor jouw kerst! 

Genieten maar!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Op Bakken Zoals Oma kom je cookies tegen. Niet alleen lekkere recepten voor knapperige koekjes, maar ook digitale cookies, o.a. van Google. Deze cookies gebruiken we om services te leveren, advertenties te personaliseren en verkeer te analyseren. Als je Bakken Zoals Oma gebruikt dan ga je hiermee akkoord. Meer info
%d bloggers liken dit: