Bakken Zoals Oma

Puur koken en echt eten!

Inspiratie voor het kerstdiner (3)

Kerstdiner menu 2015 (3)Het is leuk om een thema te kiezen voor een menu. Voor dit kerstdiner koos ik de kleur groen als thema. 

De laatste keer dat ik kerst vierde op Aruba is 16 jaar geleden. Het was 1999. Het grootste deel van mijn familie woonde in Nederland. Op een dag ontstond het idee om met de hele familie de eeuwwisseling op Aruba mee te maken. Met een groep van wel 20 mensen gingen we op reis. Het was een hele mooie reis en een bijzonder avontuur. Het was een prachtige warme kerst en jaarwisseling met veel gezellig samenzijn, familie, eten en drinken. Wat mij het meeste opviel was de eigenaardige beleving van kerst vieren in een tropisch klimaat. Het was dertig graden buiten. Het weer in december 2015 doet me daar een beetje aan denken. De temperaturen zijn apart met temperaturen van 14 tot 16 graden. Een witte kerst kunnen we dit jaar in Nederland wel vergeten en een tropische kerst zal er ook niet in zitten ;-). We zitten ertussenin. Het thema van deze laatste inspiratieblog voor het kerstdiner 2015 is dus ook niet het wit van een witte kerst, maar het groen van groene kerstboom. 

Kerstdiner…een groene kerst

De eerste gang van het diner is een kommetje mooie dikke broccolisoep. Serveer de soep in een kleine soepkom.
Dan volgt een mooie kiprollade als hoofdgerecht. Serveer de kiprollade bijvoorbeeld met doperwtjes, worteltje, snijbonen en aardappelpuree. De rollade is een mooi gerecht om in zijn geheel op tafel op te dienen.
Het is een mooie traditie om de oudste van de familie de eer te geven om de rollade aan te snijden. 
De maaltijd wordt afgesloten met een prachtige semifreddo. Serveer de semifreddo met wat schijfjes kiwi en takje munt. De semifreddo is licht en fris. 
Voor de liefhebbers kan je de avond afsluiten met een mooie cocktail. De kiwi-caipirinha is hiervoor een goede kandidaat. Het is een prachtige groene cocktail, die mooi past bij het groene thema van dit kerstdiner.

Voorgerecht

Broccolisoep

Broccoli soep met kip

Hoofdgerecht

Kiprollade

kiprollade, rollade van kip

Nagerecht

Semifreddo met kiwi

Semifreddo Kiwi Munt

Cocktail

Kiwi Caipirinha

kiwi caipirinha

Heel veel plezier met het samenstellen van jouw kerstmenu!

Genieten maar!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Op Bakken Zoals Oma kom je cookies tegen. Niet alleen lekkere recepten voor knapperige koekjes, maar ook digitale cookies, o.a. van Google. Deze cookies gebruiken we om services te leveren, advertenties te personaliseren en verkeer te analyseren. Als je Bakken Zoals Oma gebruikt dan ga je hiermee akkoord. Meer info
%d bloggers liken dit: