Inspiratie voor het kerstdiner (2)

Kerstmenu 2 Mary Pickford, Eendenborstfilet, Kwartels, gefrituurd ijsMeer inspiratie voor het kerstdiner van Bakken Zoals Oma. Dit maal een kerstmaaltijd met vleugeltjes…

Gisteren heb ik een eerste versie van het kerstdiner voor dit jaar bijeengezocht. Er is hier op Bakken Zoals Oma nog meer inspiratie te vinden. Dus ik stel nog 2 kerstmenu’s voor jullie samen. Vandaag staat een kerstdiner met gevogelte centraal. Met deze gerechten stel je een klassiek kerstmenu samen, met een moderne twist.

Kijk mee en wie weet kom je het ideale gerecht tegen om jouw kerstmaaltijd compleet te maken.

Kerstdiner…een variant met gevogelte

Dit samengestelde menu bestaat uit een aantal gerechten met klassieke ingrediënten, zoals eend, kwartel en vanille-ijs. Bij een klassiek kerstmenu past ook een aperitief. Een aperitief is bedoeld om de smaakpapillen op gang te brengen. Rood is de kleur van kerst, dus koos ik voor een mooie rode cocktail. De Mary Pickford is een lichte klassieke cocktail, die prima de eetlust kan opwekken. Het voordeel van het serveren van een aperitief is dat je de stemming er al in krijgt, nog voordat het eerste gerecht is geserveerd 😉

Na het aperitiefje volgt een voorgerecht met eendenborstfilet. De eendenborstfilet wordt op smaak gebracht met kaneel. Serveer de eendenborst met dunne plakjes ronde groenten en je hebt een prachtig luxe voorgerecht. 

Voor het hoofdgerecht heb ik een recept voor kwartels met risotto uitgekozen. Dit hoofdgerecht is vrij makkelijk te maken en kan je tevoren voorbereiden en zo de oven inschuiven. Kwartels zijn hele kleine vogeltjes. Per persoon heb je voor het hoofdgerecht 1 kwartel nodig. Kwartels lijken op kleine kippetjes, maar het vlees is net iets delicater. Kwartels zijn bij een goede poelier of wildslager verkrijgbaar.

Dit menu wordt afgesloten met een prachtig bijzonder nagerecht. Het is de “pièce de résistance” van dit menu. Verbaas je gasten door gefrituurd ijs te serveren. Het is warm, het is koud, het is spectaculair!

Aperitief

Mary Pickford
Cocktailglas met Mary Pickford cocktail met rode rozen

Voorgerecht

Gebakken eendenborstfilet

Eendenborstfilet met kaneel

Hoofdgerecht

Kwartel met prosciutto

Kwartels met spek

Nagerecht

Gebakken IJs met mango

Gefrituurd ijs met mango coulis

Dat was de tweede versie van een kerstmenu voor dit jaar. Staat er niks bij wat jou aanspreekt?

Er zijn nog vele lekkere gerechten te vinden hier op Bakken Zoals Oma. Zoek gerust naar meer inspiratie.

Genieten maar!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.