1e Advent: Licht in de duisternis

Advent, AdventskaarsenVandaag is het eerste Advent. Advent is de periode van vier weken voorafgaand aan Kerst. Elke zondag steken we een nieuw kaarsje aan. Het licht wordt steeds helderder en de duisternis wijkt. 

In deze novemberdagen wordt het al vroeg donker. Om vijf uur lijkt het licht door de duisternis te worden opgeslokt. Het is makkelijk om te verdwalen en de weg kwijt te raken in het donker. Bang zijn in het donker is één van de meest universele angsten die we als mensen kennen. Als we om ons heen kijken lijkt het ook alsof de wereld, de mensheid, zich steeds dieper en dieper laat meeslepen in angst en duisternis. De Advent is een donkere tijd, waarin we op weg gaan naar kerst. Met Kerst gedenken we de geboorte van Jezus als mens in deze wereld. Hij brengt licht…er is hoop.

Het is inmiddels bijna 3 maanden geleden dat ik een nieuw bericht heb gepost hier op de blog.  

Ik kan me geen betere dag in het jaar bedenken om symbolisch hier op de blog het licht weer aan te steken. De afgelopen weken, maanden, heb ik persoonlijke tegenslag gekend. Het was een hoopvolle tijd, een donkere tijd en een verdrietige tijd. Het was een periode waarin ik werk, blog, sporten en vele andere dingen die mijn dagelijkse routine vormden uit mijn handen moest laten vallen. Het ging niet meer. Kan je je voorstellen dat ik niet eens meer puf of zin had om te koken…?

Met veel steun van mijn gezin, familie, kerkgemeenschap, vrienden en collega’s heb ik me door die moeilijke tijd heen geworsteld. Ik kan zeggen dat de Heer mij gedragen heeft door de storm. Met kleine stapjes vooruit bereik ik weer een nieuwe balans en dat is prima zo.

Toen ik weer wilde gaan bloggen, drie weken geleden, ontdekte ik dat ook mijn website niet in orde was. Het meeste werkt weer. Nog steeds ben ik bezig alle fotootjes goed te zetten…maar ook dat komt goed. Step by step…

Er zijn ook mooie en bijzondere dingen gebeurd in de afgelopen periode. Zo kan ik met trots vertellen dat ik inmiddels een gepubliceerd auteur ben! Voor de zomer ben ik benaderd door uitgeverij Create My Books. Zij waren op zoek naar Nederlandse en Belgische Foodbloggers voor een uitgave van een kookboek. Dat vond ik een mooi idee. Voor de vakantie had ik alle kopij ingeleverd en toen was het afwachten.foto boek Food Bloggers voor Food Lovers

En ja…met trots kan ik vertellen dat ik met Bakken Zoals Oma ook in het boek “Food Bloggers voor Food Lovers” ben opgenomen. Het boek is vanaf 1 oktober verkrijgbaar. Het is erg mooi geworden en ik ben er ontzettend trots op.

Hieronder vind je de link op naar de website waar het boek te verkrijgen is: Food bloggers voor Food Lovers

Uiteraard van harte aanbevolen!

De komende tijd zal ik me met de deegroller in de ene hand en het fototoestel in het andere weer gaan begeven in de wereld van de keuken. Ik hoop jullie te blijven inspireren met lekkere gerechten en mooie foto’s.

Ik wens jullie allen een goede Adventstijd toe!

2 reacties

 • Margreet schreef:

  Ik ben heel blij dat het weer goed met je gaat. Je leuke berichtjes heb ik gemist, en je heerlijke recepten. Doe het rustig aan hoor.

  • Alesig schreef:

   Hoi Margreet,

   Dank je wel voor je lieve reactie. Ik doe het voorzichtig aan. Af en toe moet ik mezelf echt terugroepen, dat is nu wel de grootste uitdaging. Maar stap voor stap gaat het gelukkig de goede kant op.

   Hartelijke groeten
   Alesig

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.