Keukentip: Bakpapier rondjes

Bakpapier rondjes-10Keukentip: Ken je dat? Je wilt een taart bakken in een ronde bakvorm. Het bakpapier past niet goed en scheurt? Lees hier hoe je makkelijk zelf bakpapier rondjes knipt!

Vandaag even geen lekkere gerechten, maar een waardevolle tip voor iedereen die wel eens thuis een taart bakt. Met dit handigheidje leer je in een handomdraai bakpapier rondjes te maken voor het bakken in een ronde bakvorm

Ik loop altijd te rommelen met bakpapier. Ik bak veel, dus ik gebruik ook veel bakpapier. Bakpapier helpt ervoor te zorgen dat een taart niet aan de bodem van een bakvorm blijft plakken, maar ook dat koekjes mooi egaal bakken op een bakplaat. Ik vind het een geweldig hulpmiddel in de keuken en ik kan niet zonder. Ik heb dan ook altijd een voorraad bakpapier in huis. Het liefst gebruik bakpapier dat al in vellen is gesneden. Bij een bakplaat heb je niet echt het probleem van verschuiven of het ervoor zorgen dat je bakpapier goed in de vorm past. Je legt gewoonweg een stuk bakpapier op de bakplaat en klaar. Bij een ronde bakvorm is dat toch echt een ander verhaal. Ik probeerde rondjes te knippen of stukjes bakpapier over de rand heen te vouwen. Het lukte allemaal wel, maar echt makkelijk, snel en effectief was het allemaal niet. Tot ik het trucje ontdekte dat ik nu met je ga delen.

Helaas heb ik deze truc niet zelf bedacht. Ik heb het ooit eens een tv-kok zien doen. Ik meen me te herinneren dat het Jamie Oliver was, maar dat weet ik niet zeker meer. Het is heel makkelijk. Je begint met een stuk bakpapier dat groot genoeg is om de bodem van ronde bakvorm te bedekken. Je vouwt het papiertje steeds op, tot het op een pijltje lijkt. Vervolgens knip je de rand af en klaar is kees. Je hebt zelf heel snel bakpapier rondjes geknipt. Bakken wordt nu nog makkelijker!

Bakpapier rondjes maken
Een handige tip voor iedereen die veel bakt. Geen gedoe meer met bakpapier en ronde bakvormen. Knip je eigen bakpapier rondjes.
Write a review
Print
Benodigdheden
  1. Bakpapier
  2. Schaar
  3. ronde bakvorm
Zo ga je te werk
  1. Neem een vel bakpapier. Zorg ervoor dat het groot genoeg is om de bodem van je ronde bakvorm te bedekken.
  2. Vouw het bakpapier 2 keer dubbel, zodat je een kleine vierkant hebt.
  3. Vouw het vierkantje vervolgens diagonaal dubbel zodat je een pijlvorm krijgt. Doe dit ook 2 keer.
  4. Neem de bakvorm erbij die je wilt gaan gebruiken. Leg de punt van de bakpapieren pijl in het midden van de bakvorm. De bakpapieren pijl zal over de rand van de bakvorm uitsteken.
  5. Knip vervolgens het uiteinde van de bakpapieren pijl rond af. Zorg ervoor dat je minstens 1 cm ruimte overhoudt tussen de rand van de bakvorm en de plek waarop je het bakpapier afknipt.
  6. Vouw de pijl open en je bakpapier rondje is klaar voor gebruik.
Tip van Oma
  1. Bakpapier blijft beter op zijn plaats wanneer je met een bakkwastje een klein beetje boter op de bodem van de bakvorm smeert voordat je het bakpapier in de vorm doet.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Genieten maar!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.