Happy Hour – Bloody Blossom

Bloody Blossom-8Happy Hour – Bloody Blossom: Deze cocktail is mooi en vrolijk. Door de flinke shot gin is dit een ideale cocktail om dit heerlijk lange weekend in te luiden.

Het is vandaag 1 mei, dag van de arbeid. In landen om ons heen is het nog steeds een vrije dag. In Nederland niet meer. Hoewel het de dag van de arbeid is, moest ik vandaag dus toch echt wel arbeid verrichten. Mijn werk bestaat niet uit noeste fysieke arbeid. De fysieke activiteit beperkt zich tot mijn zeer lenige vingers de vliegensvlug over een toetsenbord heen kunnen vliegen en het gebruik van de grijze massa onder mijn schedelpan. Maar het is wel arbeid. Vandaag had ik de opdracht om verschillende rapporten door te akkeren en daar een advies van te maken. Het kostte me net iets meer tijd dan ik had gehoopt, maar ik was tevreden met het resultaat. Toen kon ik dan toch echt van de dag van de arbeid gaan genieten. 

Het is genieten met deze heerlijke Bloody Blossom cocktail. De cocktail ziet er gezond en fruitig uit. Maar schijn bedriegt. De hoeveelheid gin die je oplost in de bloedsinaasappelsap is voldoende om alles van de afgelopen werkweek weg te vagen.

Dag arbeid! Welkom weekend!

Dit weekend is nu al wonderlijk leuk. Wanneer ik het heel druk heb en de weekenden te kort lijken wens ik wel eens dat het weekend twee keer zou lang zou zijn. Ik zeg dan: “Was het weekend maar 2 keer zo lang!”. En weet je wat? Wensen komen uit! Mijn weekend duurt dit keer wel vier dagen! Helemaal geweldig! Dat maakt mij helemaal blij! 
Na deze bloody  blossom volgt zeker een 2e…ik hoef toch pas woensdag weer te werken…;-)

Bloody Blossom
De bloody blossom is een mooie bloemige bloederige dieprode cocktail. De bloody blossom is lekker fris.
Write a review
Print
Zelf toevoegen
  1. 2 of 3 bloedsinaasappels (je hebt 75 ml bloedsinaasappelsap nodig)
  2. 1 theelepel suiker
  3. 60 ml gin
  4. Oranje gekleurde suiker voor de garnering (optioneel)
  5. IJsblokjes
  6. Groot wijnglas
  7. Rietje
  8. 1 bloedsinaasappel voor garnering
Zo ga je te werk
  1. Pers de bloedsinaasappel uit zodat je voldoende sap hebt voor de cocktail. Je hebt 75 ml sinaasappelsap nodig. Snijd 1 van de bloedsinaasappels door midden en snijd hier partjes van voor de garnering.
  2. Maak de rand van het wijnglas nat met en beetje bloedsinaasappelsap.
  3. Strooi de oranje suiker op een plat bord. Zet de wijnglas op zijn kop op het bord en draai cirkeltjes zodat de suiker blijft plakken aan de rand van het glas. Draai het glas om en zet even opzij.
  4. Doe de bloedsinaasappelsap, theelepel suiker, gin en ijsblokjes in een cocktailshaker.
  5. Schud de cocktailshaker zodat de cocktail goed gemengd wordt.
  6. Neem het glas erbij, vul dit tot de helft met ijsblokjes en met partjes bloedsinaasappel.
  7. Zeef de cocktail in het glas gevuld met de ijsblokjes en stukjes bloedsinaasappel.
  8. Garneer het glas met een partje bloedsinaasappel en serveer met een rietje.
Happy Hour Tip
  1. Ik gebruik verse sap van bloedsinaasappels voor deze bloody blossom. Bloedsinaasappels zijn niet altijd te vinden. Bloedsinaasappelsap in een pak is wel alle seizoenen goed verkrijgbaar.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Proost!

en

Fijn Weekend!

Het Etiketje: Geniet, maar drink met mate! 100 % BOB, 0 % op! NIX onder 18!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.