Rosbief met Honing Mosterd

Zelfgebraden rosbief, plakjes rosbiefHet braden van een groot stuk vlees is makkelijker dan het lijkt. Ga de uitdaging aan en braad zelf deze lekkere rosbief met honing mosterd marinade.

Deze rosbief intimideerde me toen ik hem voor het eerst zag. Het is een prachtig stuk vlees. Mager, vol eiwitten en vol smaak. Mijn grootste vrees bij zo’n mooi stuk vlees is dat ik het volkomen verpest.

Wanneer ik eenmaal aan de slag ga krijg ik de smaak te pakken. Ik kan dan volledig op mijn oven vertrouwen. Mijn oven is een belangrijk apparaat in mijn keuken. Het is een oven die manlief uitgezocht heeft toen hij deze keuken liet inbouwen. Het is een Zanussi combi-oven met magnetron, grill en heteluchtoven. Het heeft even geduurd voordat ik het ding goed kon bedienen. Ik ben dan ook zo eigenwijs dat ik de gebruiksaanwijzing niet lees, maar gewoon ga experimenteren met het apparaat.  Dat pakte soms goed uit, soms ook niet. Manlief heeft het goed gedaan. 

Deze diashow vereist JavaScript.

Het kan natuurlijk wel een stapje groter en een stapje meer foodbloggerproof. Ik droom af en toe wel van een andere oven. Ik zie dan de lekkerste stukken gebraden vlees, taarten en brood uit een mooie grote driedubbele oven komen. Mijn foodbloggerdroom is een SMEG of Boretti oven. Die dingen zijn vreselijk prijzig, maar o wat zijn ze prachtig. Je moet als foodblogger ook groots dromen om grootste dingen te bereiken 😉

Dit recept voor rosbief met honing mosterd dressing is ook groots. Dat honing en mosterd een geweldige combinatie is, is wel bekend. Het contrast van de pittig zoete marinade en de zachte smaak van het vlees in het midden is ongelooflijk lekker. 

Rosbief met Honing Mosterd
Het braden van een groot stuk vlees is niet moeilijk. Met deze makkelijke marinade breng je de rosbief snel op smaak en de oven doet de rest.
Write a review
Print
Zelf toevoegen
  1. Stuk rosbiek (+/- 700 gram)
  2. peper
  3. zout
  4. 2 theelepels grove Franse mosterd
  5. 2 theelepels honing
  6. vleesthermometer die in de oven kan
Zo ga je te werk
  1. Laat de rosbief op kamertemperatuur komen. Haal de rosbief minimaal een uur voordat je hem in de oven wilt stoppen uit de koelkast.
  2. Doe de oven aan. Verwarm de oven voor op 160 Cº.
  3. Maak de marinade door de mosterd en honing te mengen. Breng de marinade op smaak met een klein beetje zout en peper.
  4. Bestrooi de rosbief eerst met peper. Wrijf dit goed in het vlees. Neem vervolgens een kwast om de rosbief goed in te smeren met de marinade van honing en mosterd.
  5. Druk de vleesthermometer in de rosbief tot in de kern van het vlees. Leg het vlees in een ovenschaal.
  6. Bak de rosbief in de voorverwarmde oven in 60-75 minuten gaar op 160 Cº. De rosbief is klaar als de vleesthermometer ongeveer 50 Cº aangeeft.
  7. Haal het vlees uit de oven. Pak de rosbief in met aluminiumfolie en laat dit 10 minuten staan om te rusten.
  8. Snijd de rosbief in hele dunne plakjes voor het serveren.
Tip van Oma
  1. Koud is de rosbief ook heel erg lekker in een salade voor de lunch. Restjes kan je de volgende dag dus prima gebruiken.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Genieten maar!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.