Gelukkig 2015

2015

Wat een jaar heb ik achter de rug met Bakken Zoals Oma. Ik heb meer dan 150 recepten van heerlijk eten met jullie gedeeld. Ik ben van een blogspot.com site overgestapt naar een echte eigen website. Ik heb geworsteld met de layout van Bakken Zoals Oma. Ik ben begonnen met de rubriek Happy Hour. Ik heb me opgegeven voor Masterchef Nederland (ik was niet door, maar een ervaring rijker). Ik heb gekookt, gebakken, gefotografeerd en geschreven en bovenal heb ik dit alles met jullie gedeeld. Het is me een eer en genoegen om dit met jullie te mogen blijven delen. Ik ben een dankbaar mens. Mijn leven is gevuld met een mooi gezin, lieve familie en vrienden, een leuke baan en een hobby waar ik mijn creativiteit in kwijt kan. Het is goed en ik ben dankbaar. Dankbaar dat jullie blijven terugkomen naar Bakken Zoals Oma om mee te genieten van mijn verhalen, gerechten en recepten en foto’s.

2015 wordt een heerlijk en smakelijk jaar hier op Bakken Zoals Oma. In 2015 ga ik door met de rubrieken Oergerecht en Happy Hour (Jammie, dus nog meer pannenkoeken en cocktails). Daarnaast ben ik al een tijd bezig met een plan voor een tweede site. Het is allemaal nog in de kinderschoenen, maar zo op Oudjaarsdag is het wel een mooi moment om dit met jullie te delen. Het wordt een Engelstalige versie van Bakken Zoals Oma, maar met een andere look en feel, maar nog steeds met dezelfde eetfilosofie en misschien wel met wat nieuwe features. 

Ik wens jullie allen een heel gelukkig en vooral smaakvol en gezond 2015 toe!

                                                                                              Alesig

 

 

Arubaanse Nieuwjaarstraditie

Op Aruba kennen we de traditie van Dandé. Een Dandé-band gaat (vroeger was deden ze dit te voet) de huizen in de buurt langs om de bewoners het huis te begroeten met een nieuwjaarswens en om zegen te vragen voor het komend jaar. Met een lied worden de bewoners bezongen en begroet. De zanger gaat het huis door met een hoed en de bewoners geven hem geld in ruil voor hun aubade. Het is een Arubaanse traditie en folklore. 

Het luisteren naar een Dande op Oudejaarsdag is voor mij een pilletje tegen de heimwee. Het missen van mijn dierbaren die al heen zijn gegaan. Het missen van mijn dierbare familie en vrienden die ver weg zijn. Vooral hen die aan de andere kant van de wereld wonen. Met deze Dandé, ben ik even dicht bij ze, in de gewoonten, rituelen en tradities die ik op deze avond in ere hou. Ze zijn ver weg, maar ook dicht bij. 

Voor mij begint het Oud- en Nieuw-gevoel pas echt wanneer ik een Dandé heb gehoord. 

Bon Anja y bendishon!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.