Happy Hour: Horse’s Neck

Horses neck-8Volgens de International Bartender Association is de Horse’s Neck een klassieker. Helemaal mee eens! Horse’s Neck smaakt voortreffelijk en drinkt goed weg.

Het is vrijdag. Het weekend is begonnen. Tijd voor een nieuwe Happy Hour. Ik wist dat het deze Horse’s Neck zou worden dit keer. Het is een cocktail die past bij deze steeds donkerder wordende herfstdagen in november. Het is geen echte wintercocktail en geen echte zomercocktail. Het is een klassieker en ik vind het prima passen bij de herfst. Nu heb ik zo’n prachtige klassieke cocktail voor mijn neus staan. Het smaakt heerlijk. De foto’s lukken prachtig. Het drinkt goed weg…Het drinkt heel goed weg. Ik begrijp waarom de International Bartender Association de Horse’s Neck bestempelt als een “contemporary classic”. Oh, ja, de Agnostura is een bijzondere bitter uit Trinidad en Tobago. Deze cocktail heeft overigens helemaal niks met paarden, maneges, ruiters of amazones te maken. Zonder de sliert citroenschil zou het geen Horse’s Neck meer zijn, maar simpelweg brandy met Ginger Ale. De naam Horse’s Neck komt van de citroenschil. De lange sliert citroen heeft iets weg heeft van de lange manen en nek van een paard. That’s it.

Top Hat and Horse’s Neck

Ik neem  kleine slokjes van mijn Horse’s Neck. Ik luister naar muziek. Van deze cocktail krijg ik zin om te dansen. Dat dachten Fred Astaire en Ginger Rogers ook in 1935 toen ze Top Hat filmden. Het bekende nummer Cheek tot Cheek zongen ze en dansten ze samen in deze film. Het mooie is dat deze klassieke cocktail in Top Hat een kleine bijrol speelt. Een van de personages bestelt in een cocktailbar een Horse’s Neck. Dit is dus een cocktail die swingt en geschiedenis heeft! Daar luiden we het weekend goed mee in!

Happy Hour - Horses Neck
Een hedendaagse klassieker met geschiedenis. Gedronken door de grote Hollywoodsterren Charlie Chaplin, Humprey Boogaarts en Fred Astraire werd gedronken.
Write a review
Print
Zelf toevoegen
 1. Scheutje Agnostura bitter
 2. IJsblokjes
 3. 50 ml Brandy
 4. 125 ml Ginger Ale
 5. 1 citroen
Zo ga je te werk
 1. Snijd met een zesteur een lange smalle sliert citroenschil van de citroen af.
 2. Doe een scheut agnostura in een hoog longdrinkglas. Draai rondjes met het glas, zodat de binnenkant van het glas bedekt wordt met een laagje agnostura.
 3. Vul het glas tot de helft met ijsblokjes.
 4. Schenk de brandy in het glas.
 5. Vul het glas verder aan met Ginger Ale.
 6. Hang de lange sliert citroenschil over de rand van de longdrinkglas.
Happy Hour tip
 1. Ga niet op zoek naar Agnostura in je vaste slijterij om de hoek. Het is geen gangbare drank. Je kunt het vervangen door gewone kruidenbitter of weglaten. Het is wel belangrijk om de een citroenschil te gebruiken. Om een hele mooie lange sliert te maken gebruik je een zesteur.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Proost en Fijn Weekend!

Het Etiketje: Geniet, maar drink met mate! 100 % BOB, 0 % op! NIX onder 18!

Bonustrack: Cheek to Cheek van Fred Astaire

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.