Devil’s food cake

Devils food-14

Er zijn momenten, dat je zelfbeheersing te wensen over laat. Dat gebeurt mij altijd als deze overheerlijke verleidelijk Devil’s Food Cake op tafel staat.

Bovenop deze taart zie je een volle laag dikke luxueuze créme van witte chocolade en slagroom. De wolkerige witte ganache kan de diepe donkere kleur van de Devil’s Food Cake niet verbergen. Zou jij jezelf kunnen bedwingen als deze overheerlijke taart voor je neus staat?

Het lukt mij in elk geval niet. De Devil’s Food Cake is te lekker om niet uit te proberen. Dat is al het begin van je val. Het maken van de Devil’s Food Cake is namelijk vrij makkelijk. Het gaat sneller dan je denkt. De rommel valt mee. Je beloning is zondig genieten van een heerlijk stuk chocoladetaart.

Deze diashow vereist JavaScript.

Een likje chocolade

Het genieten begint al bij het maken van de taart. Zodra het beslag bruin kleurt begint het spel van de verleiding.

De garde van de keukenmachine is besmeurd met een dikke laag van de verrukkelijke chocoladebeslag. Volle romige klodders chocoladebeslag glijden van de garde af. Met een welklinkende plop worden de romige klodders wellustig opgenomen in het geheel van de chocoladebeslag. Je blijft heel stil. Je hoort nog een plop. Het mag eigenlijk niet. Je vinger erin stoppen. Je doet het toch. Niet alleen het topje. Je steekt je vinger er diep in. Je vinger is omhuld in heerlijkheid. Nu kan je niet terug. Stoppen is geen optie. Heel  voorzichtig om te voorkomen dat er ook maar één drupje van het beslag eraf valt breng je je vinger naar je mond…genot…het liefst ga je nu door zonder te stoppen. Maar je weet dat dit nog maar het voorspel is. 

De eerste taart gaat de oven in. De eerste taart gaat de oven uit. De tweede taart gaat de oven in. De tweede taart gaat de oven uit. Je legt de taarten op een rek. Langzaam leg je de taarten bloot door het bakblik weg te halen. Voorzichtig smeer je de taarten in met een crème. De één bovenop de ander. Je kijkt ernaar. Het is mooi en prachtig. Je bent er klaar voor. Het hoogtepunt nadert. Je proeft…oooooohhhhrgastisch lekker.

Sensualiteit, begeerte. lust en verleiding…allemaal in een zondige taart…de Devil’s Food Cake. 

Lust jij een stuk? 

Devil's Food Cake
Een absoluut geweldige Devil's Food Cake. Verleidelijk, verzoekend en zondig...lekker!
Write a review
Print
Zelf toevoegen
 1. 1 theelepel baksoda
 2. 1 ½ cup ongezouten boter
 3. ¾ cup cacaopoeder
 4. ½ cup kokend water
 5. 2 ¼ cup suiker
 6. 1 eetlepel vanille-extract
 7. 3 cups bloem
 8. ½ theelepel zout
 9. 1 cup melk
 10. 4 eieren (maat L)
 11. extra boter (1 theelepel per vorm) en cacao (1 eetlepel per vorm) om de bakvormen te bereiden voor het bakken
Zo ga je te werk
 1. Deze taart heeft warmte nodig. Doe de oven aan. Verwarm de oven op 180 ºC.
 2. Bereid 2 ronde bakvormen van 20 cm voor. Wanneer je springvormen gebruikt kan je het beste een stuk bakpapier op de bodem doen voordat je de vorm invet. Dit helpt om de taart makkelijker uit de vorm te krijgen.
 3. Maak de bakblikken vervolgens gereed door deze in te vetten met roomboter en te bestuiven met cacaopoeder. Schud het teveel aan cacaopoeder eruit. Zet de bakvormen opzij.
 4. Zeef de cacaopoeder in een kom. Schenk een halve cup kokend water hierbij. Roer dit goed door elkaar tot een gladde cacaopasta. Zet de kom met de cacaopasta opzij om af te koelen.
 5. Gebruik een keukenmachine om het beslag voor de taart te mengen.
 6. Klop de boter in de kom van de keukenmachine totdat deze zacht, licht en romig is.
 7. Voeg de suiker er langzaam aan toe. Klop dit geheel 3 tot 4 minuten samen. Schraap tussendoor twee keer de zijkanten van de kom schoon.
 8. Voeg de eieren één voor één aan het beslag toe. De beste manier om dit te doen en er zeker van te zijn dat je geen eischaal in je taart hebt is door de eieren steeds eerst in een kopje of klein kommetje open te breken. Zo kan je stukjes eierschaal uit de kom vissen voordat je de ei toevoegt aan het beslag. Klop tussendoor steeds goed door totdat het beslag niet meer glad is.
 9. Voeg de vanille-extract toe aan het beslag. Klop het beslag goed door. Schraap de zijkanten van de kom tussendoor twee keer goed door.
 10. Zeef de bloem in een andere grote kom. Meng hier de baksoda en zout doorheen. Zet de kom even opzij.
 11. Neem de kom met de cacaopasta erbij. Schenk hier de melk bij. Roer dit samen totdat de cacaopasta is opgelost in de melk.
 12. Voeg nu het bloemmengsel en de cacaomelk aan het boterbeslag in de kom van de keukenmachine toe. Begin met bloem en eindig met bloem. Blijf tussendoor goed kloppen en de schraap geregeld de zijkanten van de kom schoon. Blijf kloppen tot een mooi lichtbruin beslag ontstaat.
 13. Verdeel het beslag over de 2 bakvormen. Bak de taarten in 35 tot 45 minuten gaar in de oven op 180 ºC of totdat een satéstokje droog uit de cake komt. Als je oven groot genoeg is kan je beide taarten tegelijk bakken. In mijn oven past dat niet. Ik bak de taarten altijd apart.
 14. Laat de taarten op een koelrek in het bakblik een kwartier afkoelen. Als het kwartier voorbij is kan je de taarten uit het bakblik halen en verder laten afkoelen tot ze op kamertemperatuur komen.
 15. Wanneer de taarten volledig zijn afgekoeld haal je het bakpapier eraf. Smeer de taart in met een créme naar keuze. Ik heb hier gekozen voor opgeklopte ganache van witte chocolade.
Tip van Oma
 1. Garneer de taart met ganache van witte chocolade. Op bakkenzoalsoma vind je ook een makkelijk recept voor opgeklopte ganache. Om de verleiding nog iets groter te maken doe ik altijd en klein beetje kardemom door mijn witte chocoladeganache.
Adapted from Martha Stewart
Adapted from Martha Stewart
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Genieten maar!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.