Happy Hour: Appel Peer Powerjuice

Appelperensap zelf makenHappy Hour: Een alcoholvrije cocktail vol gezonde vitaminen en pure fruitkracht. Pers wat appels en peren maak een appel peer powerjuice.

Ik kijk wekelijks uit naar mijn uurtje Happy Hour. Het is de afsluiter van de werkweek en het begin van ontspanning. Deze week was een drukke en wat onrustige week. Op het werk, maar ook op het thuisfront. Veel afspraken, veel verplichtingen en daar tussendoor nog alle normale mores die in huize Bakken Zoals Oma ook moet gebeuren. Aan het eind van deze week ben ik wat vermoeid en heb ik een vitamine-boost nodig. Ik ben nu inmiddels iets meer dan 2 maanden gestopt met roken. Extra vitaminen zijn nu welkom om mijn lichaam te helpen herstellen. 

Wow, wat is dat stoppen met roken een achtbaan van emoties. Tot nu toe gaat het goed. Samen met manlief besloot ik om de sigaretten de deur uit te doen. Ik had verhalen gehoord over van verbeterde smaak en reuk bij mensen die gestopt waren met roken. Dat zou mijn blog misschien wel ten goede komen, dacht ik. Ik mag mezelf intelligent noemen, maar dat roken, dat was toch een domme zet. Ik begon toen ik 19 was en ik bleef 16 jaar in mijn eigen domheid hangen en dus ook onverbiddelijk roken. Ik maakte nog mee dat ik op mijn werk kon roken en binnen in een café. In de tussentijd is veel veranderd en ik heb veel uurtjes met een brandende sigaret tussen mijn van de kou verkrampte vingers buiten staan roken. Roken is slecht voor je. Dat weet ik en dat wist. Elke dag werd ik eraan herinnerd door de grote zwarte koeienletters op het pakje sigaretten. Onvruchtbaarheid, kanker, luchtwegziektes en uiteindelijk ook de dood. Ik las het elke dag, maar zag het niet meer. Ik vond het lekker en ik bepaalde zelf wel wat ik deed. Ik was eigenlijk blijven hangen in dat moment toen ik uit het niets in een emotioneel uitputtende situatie greep naar iets buiten mezelf om de controle te pakken. Ik had die sigaret nodig.  

Deze diashow vereist JavaScript.

Het was een dinsdagochtend dat we stopten. De avond ervoor hadden we de sigaretten weggegooid. Toen begon het. De rustgevende grijze wolk die overal om mij hing begon langzaam aan te verdwijnen. Ik werd emotioneel. Heel emotioneel. Ik gaf manlief (volkomen onlogisch en onterecht natuurlijk) de schuld. Alles wat mij dwars zat en daarboven alle wereldproblemen waren zijn schuld. Hij ging ook door zware moeilijke tijd, maar het kon mij op dat moment werkelijk helemaal niet boeien. Ik schaam me er nog steeds voor. Ik moest stoppen met roken. Ik wilde een sigaret. Ik had geen sigaret en ik was de macht kwijt. Het was zwaar *7@!#.

De tweede dag reed ik naar mijn werk. Lichamelijk en emotioneel werd ik uitgeknepen. IK MOEST ROKEN. Tranen stroomden uit mijn ogen. Ja, ik huilde dikke tranen. Ik kon het niet. Ik stuurde manlief een WhatsApp bericht. Er stond letterlijk in: “Je kunt het maar bekijken met JOUW stoppen met roken! Ik ga een pakje kopen!”. Ik parkeerde de auto. Met gehaaste passen liep ik naar de sigarenboer. De geur van tabak kwam me tegemoet toen ik door de deur liep. Ik haalde diep adem. Dat rook goed.

Ik kocht een pak sigaretten. Ik betaalde en kreeg het pakje sigaretten aangereikt door de man die in de winkel stond. 
“Ik kan roken. Ik mag gewoon roken. Ik heb sigaretten. Maar wil ik dit? Nee. Ik hoef het niet. Ik wil het niet.” Ik haalde diep adem. Vanaf dat moment ging er een knop om. Ik bepaal het. Ik was weer in controle. Het pakje heb ik ongeopend in mijn tas mét een aansteker. Als ik het wil kan ik een peukje opsteken. Maar ik wil het niet. Ik doe het niet. Dat werkt goed voor mij. 

Om de vermoeidheid te verjagen is deze heerlijke appel peer powerjuice een goed alternatief. Het is gezond, lekker en een boost voor je energieniveau! 

Happy Hour: Appel Peer Powerjuice
Serves 1
Dit keer weer een alcoholvrije cocktail. Het is eigenlijk meer een gezonde powerjuice. Zoet, vol vitamines en lekker!
Write a review
Print
Zelf toevoegen
  1. 2 appels
  2. 2 peren
  3. 1 volle eetlepel gepureerde aardbeien (optioneel)
Keukenbenodigdheden
  1. Sapcentrifuge
Zo ga je te werk
  1. Snijd de appels en peren in stukken.
  2. Doe ze door de sapcentrifuge en je hebt appel peren sap.
  3. Voeg tot slot (als je daarvoor kiest) de gepureerde aardbeien door de sap.
  4. Serveer de powerjuice in een mooi groot glas.
Happy Hour Tip
  1. Let wel op met dit soort sappen. Je moet de sappen heel voorzichtig en langzaam drinken. Het zijn wel 2 appels en peren die je door de juicer heen hebt gejaagd. Die zou je ook niet heel snel achter elkaar opeten. Ga rustig zitten en geniet van je gezonde happy hour.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Proost en Fijn Weekend!

Het Etiketje: Geniet, maar drink met mate! 100 % BOB, 0 % op! NIX onder 18!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.