Hamburger

Hamburger-20

Dude Food (2)

Deze hamburgers zijn lekker kruidig en makkelijk te maken. Deze hamburgers serveer je klassiek met een broodje. Heerlijk en sappig…echte dude food!

Ja, maandag heb ik jullie lekker gemaakt met een mooi recept voor prachtige hamburgerbroodjes. Vandaag krijg je van mij deel 2 van dit duo. In een hamburgerbroodje hoort natuurlijk een hamburger! Krijg je al zin in een hamburger?

Manlief zit naast me terwijl ik de foto’s van deze hamburger aan het selecteren ben voor deze post. Hij kijkt op mijn scherm. “Ik wil nu zo’n hamburger”,  zegt hij tegen mij. Ik glimlach alleen naar hem. Eerst moet ik dit recept voor de blog schrijven, zeg ik tegen hem, misschien later. Hij leunt naar me toe en fluistert zachtjes in mijn oor: “Vleesch, Bierrr, Lekkuh…Nu”. Ik barst in lachen uit…nu kan hij die hamburger vandaag wel vergeten. Dat wordt een andere keer, want deze hamburgertjes zijn bij ons herhaalrecept. We eten ze vaak. Ze zijn makkelijk, snel, lekker en gezond! 

Deze diashow vereist JavaScript.

Met dit recept wil ik de hamburger toch een beetje in eer herstellen. Voor deze hamburger gebruik je namelijk geen druppeltje vet…Dat is wel anders dan de hamburger die je bij grote ketens snel eten-restaurants uit een raampje in een papieren tasje kunt kopen. Ik denk dan vooral aan de keten die zich de koning van hamburgers noemt en de keten die overal in de wereld palen neerzet langs snelwegen met daar bovenop twee grote gouden bogen. Je weet wel over welke bedrijven ik het heb. Die ketens hebben van een simpel eerlijk broodje met een stuk gegrild vlees iets gemaakt wat heel ver af staat van wat het idee oorspronkelijk was. Brood, ketchup, groente en een stuk vlees. Niet meer, niet minder. En je weet met deze hamburger in elk geval zeker dat er geen karton in zit 😉

Hamburger
Een zelfgemaakte hamburger vol met smaak en met echt vlees.
Write a review
Print
Zelf toevoegen
 1. 500 gram rundergehakt
 2. 2 theelepels paprikapoeder
 3. 1 theelepel witte peper
 4. 1 theelepel zout
 5. ½ theelepel lichtbruine basterdsuiker
 6. ½ theelepel knoflookpoeder
 7. ½ theelepel uienpoeder
 8. 1 ei
 9. 1 kleine ui
 10. ½ paprika (groen)
Zo ga je te werk
 1. Snijd de halve paprika en de ui in grove blokjes. Hak ze fijn in een keukenmachine. Als je geen hakmachine hebt, dan kan je de paprika en ui heel fijn snipperen.
 2. Doe het rundergehakt in een grote kom. Voeg hier het ei aan toe. Vervolgens doe je hier alle specerijen én de fijngehakte paprika en uit toe aan het gehakt. Roer alles goed door.
 3. Gebruik een hamburgerpers voor het vormen van de hamburgers. Vet de hamburgerpers lichtjes in met wat olijfolie of zonnebloemolie om te voorkomen dat de hamburgers blijven plakken.
 4. Leg de hamburgers voor het bakken 5 tot 10 minuten in de koelkast. Ze zullen zo mooier bakken. Verwarm een grillpan totdat deze heet is. Bak de hamburgers op de grill totdat ze gaar zijn.
 5. Serveer de hamburgers met wat groenten en saus op een zelfgemaakt hamburgerbroodje.
Tip van Oma
 1. Als je geen hamburgerpers hebt, dan kan je de hamburgers ook vormen met de deksel van een grote pot. Ik heb hier het dekseltje van een grote pot Nutella gebruikt. Bekleed de deksel met opengeknipte diepvrieszak. Vul de deksel met het gehakt. Druk het vlees aan. Keer om en haal de hamburger uit de deksel.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Genieten maar!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.