Happy Hour: Between the sheets cocktail

Between the sheets cocktail

Happy Hour – Between the sheets

Deze cocktail uit de jaren ’30 heeft zo’n spannende en stoute naam. Het is een smakelijke sour cocktail.

Het is halverwege de jaren ’30 in Hollywood. Frank Delano Roosevelt heeft net besloten een einde te maken aan een decennia van drooglegging. Het verbod op het maken, consumeren en verhandelen van alcoholhoudende dranken is opgeheven. De eerste wereldoorlog is al meer dan 10 jaar geleden bevochten en gewonnen. De grote Depressie, de economische crisis uit de jaren ’30 moet zich nog volledig ontvouwen, in Duitsland komt Hitler aan de macht, maar niemand die zich daar nu druk om maakt. Het gouden tijdperk van de filmindustrie in Hollywood breekt aan. Hollywood bruist met creativiteit, rivaliteit, innovatie en uiterlijk vertoon. Te midden van al dat rumoer stonden de acteurs en actrices uit die tijd in de volle belangstelling. Films met geluid verdreven de stomme films, waardoor veel actrices en acteurs die eerder het firmament van Hollywood verlichtten kwamen naar beneden vallen als in een stille sterrenregen. Ze bleven stil. Iconische grondleggers van de hedendaagse filmindustrie zagen het licht en kwamen tot leven. Er ontstond een nieuwe generatie sterren.

Dit was een tijd waarin de wereld hoop had op een betere toekomst. De gruwelijkheden die in de komende decennia de filmdoeken zouden bekleden in de hoedanigheid van de Tweede Wereldoorlog waren nog niet bedacht of denkbaar. We waren in de ban van het nieuwe medium: “de film”. Als je naar de film kon, dan had je gelegenheid om even alles te vergeten. De ellende van alledag bleef bij de deur van de bioscoop en je kon je mee laten voeren in de geschiedenis, naar de toekomst of in het leven van een ander. Het leven van de grote sterren van die tijd: Greta Garbo, Vivien Leigh, Clark Gable, Cary Grant enzovoort. Deze grote sterren maakten voor het eerst mee wat het was om publiek bezit te zijn.

Niet gek dat veel van de klassieke cocktails uit deze tijd stamden. De Gimlet, de Mary Pickford, de Sidecar, de Orgasm en deze Between the Sheets, allemaal cocktails met hun oorsprong in dit gouden tijdperk van de filmindustrie. In de overlevering vinden deze cocktails vaak hun oorsprong in grimmige bars of jetsetclubs, waar filmsterren hun successen vierden, misère wegdrinkten of stiekeme ontmoetingen hadden met minnaars. Alcohol was niet meer verboden. Dus waarom zou je er niet mee spelen? 

De cocktail van vandaag heet Between the sheets. Het is een simpele cocktail met triple sec, brandy, rum en citroensap…zurig, maar lekker. En drink je onverhoopt één glas te veel van deze cocktail, dan beland je waarschijnlijk Between the Sheets…hopelijk van je eigen bed 😉

Between the Sheets
Dit is een goed smakende sour cocktail uit de jaren '30 met een spannende sexy naam. Het is een elegante en chique cocktail.
Write a review
Print
Zelf toevoegen
 1. 25 ml witte Rum
 2. 25 ml Brandy
 3. 25 ml Cointreau of Triple Sec
 4. 25 ml citroensap
 5. krulletje citroenschil voor garnering
 6. IJsklontjes
Benodigdheden
 1. Cocktailshaker
 2. Martiniglas
Zo ga je te werk
 1. Vul de cocktailshaker tot de helft met ijs.
 2. Schenk de rum, brandy, triple sec en citroensap in de cocktailshaker.
 3. Schud goed.
 4. Zeef de cocktail in een martiniglas en garneer met een citroenschilletje.
Happy Hour Tip
 1. Wanneer weet je nu dat je voldoende geschud met zo'n cocktailshaker? Als je een volledig metalen cocktailshaker gebruikt, dan merk je dat tijdens het schudden de shaker vanaf de onderkant begint te beslaan. Je weet dan dat je voldoende hebt geschud.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Proost!

en

Fijn Weekend!

Het Etiketje: Geniet, maar drink met mate! 100 % BOB, 0 % op! NIX onder 18!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.