Aardbeiensoep

aardbeiensoep op een bord

Heb jij wel eens een fruitsoep op? Bij soep denk ik meteen aan iets hartigs. Dat is deze soep zeker niet. Het is snel, smaakt goed en oogt zo mooi.

Ik ben de laatste tijd bezig geweest met de foto’s op mijn blog. Ik glimlach om mezelf als ik terugkijk naar de foto’s die bij mijn oudste recepten staan. Kijk zelf maar eens naar de foto’s van het basisrecept voor basic plain muffins. De kwaliteit van die foto’s vergeleken met nu is een wereld van verschil. 

Ik vind mooie foto’s bij mijn recepten belangrijk. Ik kan geen lepel door het beeldscherm duwen om je te laten proeven. Ik kan geen geuren via wifi naar je mailen. Het enige wat ik kan doen is jou het eten laten zien. Ik wil je “eyecandy” geven.

Ik deed mijn best, maar ik had een haat-liefde relatie met mijn fototoestel. Flits aan. Flits uit. Licht in de kamer aan. Flits aan. Dichterbij. Flits uit. Het was moeilijk. Ik was niet helemaal tevreden. Ik wist niet wat ik deed. 

Deze diashow vereist JavaScript.

Vol bewondering keek ik naar prachtige foto’s op andere foodblogs. Dat wilde ik ook, van die hele mooie foodfoto’s. Foto’s waar je mond van begint te wateren en je in de verleiding raakt om aan je beeldscherm te gaan likken. 

Ik had dringend raad nodig. Ik vroeg mijn goede vriend om advies. Hij is fotograaf.

“Alesig”, zei hij, “maak je foto’s bij daglicht.”

Dat was alles. Dat had ik niet verwacht. Zo’n simpel antwoord. 

Met de moed diep in mijn schoenen gezonken stond ik de volgende middag in de keuken. Ik maakte aardbeiensoep. Ik legde de bordjes bij het raam. Het was een bewolkte middag. Desondanks gleden lichtstralen naar binnen. Ze dansten op het bord. Ik maakte een foto. Ik maakte de tweede en de derde. Ik keek in het schermpje. Ik zag het licht! 

Aardbeiensoep
Het klinkt ingewikkeld, maar je staafmixer of hakmolentje doet al het werk. Dit is een lekker fris toetje op een zomerse dag.
Write a review
Print
Zelf toevoegen
 1. 400 gram aardbeien
 2. 50 gram suiker
 3. 1 theelepel citroensap
Voor garnering
 1. Extra aardbeien
 2. Vers geklopt slagroom
Zo ga je te werk
 1. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Snijd de aardbeien door de helft.
 2. Doe de aardbeien met de citroensap en suiker in een blender.
 3. Pureer de aardbeien tot een gladde massa ontstaat.
 4. Bewaar de aardbeiensoep een half uur in de koelkast.
 5. Serveer de aardbeiensoep koud met een lepel slagroom en aardbeien.
Tip van Oma
 1. Je kunt ook ander zomerfruit, zoals bramen, blauwe bessen en frambozen gebruiken om de aardbeiensoep te garneren.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Genieten maar!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.