Happy Hour – Batida de Coco

Batida de Coco (9)Een heerlijk verfrissende koele cocktail van kokos, gecondenseerde melk en cachaça.

Brazilië staat nu volop in het nieuws. Het duurt niet lang meer voordat de bal wordt afgetrapt voor het WK Voetbal. Ik heb niet veel met voetbal. Af en toe ga ik met manlief mee naar een wedstrijd, maar daar blijft het wel bij. De grote voetbaltoernooien, zoals het WK of het EK vind ik wel leuk. Om alvast in de stemming te komen en om mijn fles cachaça leeg te maken ga ik vandaag weer voor een Braziliaanse Batida.

Ik heb al eerder geschreven over de Braziliaanse batida cocktail. De Batida is net als samba een belangrijk onderdeel van de Braziliaanse cultuur. Vandaag maak ik de variant met kokosnoot.

Deze mix van gecondenseerde melk, kokosnootmelk en cachaça resulteert in een prachtige melkwitte cocktail. De zoetige combinatie van de kokosnootmelk en gecondenseerde melk verbergen de scherpte van de cachaça. Dat maakt deze batida de coco tot een verleidelijke en gevaarlijke cocktail.

Deze cocktail is behoorlijk lekker. De batida de coco is daarnaast ook erg mooi en fotogeniek. Ook al zeg ik het zelf de foto’s zijn schitterend. Het contrast tussen het wit van de cocktail en de donkere bast van de stukjes kokosnoot maken deze cocktail een lust voor het oog.

Maak deze cocktail en drink het terwijl je op de achtergrond het Braziliaanse nummer Danca a Bossa (Batida de Coco) op zet. Doe je ogen dicht en waan je op een terrasje aan het strand onder een parasol van palmtakken met deze heerlijke frisse Batida de Coco in je handen.

Viva Brazil!  

Happy Hour - Batida de Coco
Een zoete cocktail uit Brazilië met de nationale Braziliaanse drank Cachaça en kokosnootmelk.
Write a review
Print
Zelf toevoegen
 1. 60 ml Cachaça
 2. 30 ml gecondenseerde melk
 3. 45 ml kokosmelk
 4. ijsblokjes
Garnering
 1. Stukjes verse kokosnoot of een takje verse munt
Barbenodigdheden
 1. Laag whiskyglas
 2. Cocktailshaker met zeef
Zo ga je te werk
 1. Doe alle de Cachaça met de gecondenseerde melk in een cocktailshaker. Meng de Cachaça en gecondenseerde melk door de shaker goed te schudden.
 2. Voeg de kokosmelk en ijsblokjes toe.
 3. Mix alles samen in de cocktailshaker. Schud de cocktailshaker totdat de buitenkant beslaat en erg koud wordt.
 4. Vul een laag whiskyglas met ijs. Schenk de batida door een zeef in het met ijs gevuld glas.
 5. Garneer de batida met stukjes verse kokosnoot of met een takje verse munt.
Happy Hour tip
 1. Als je cocktails wilt maken zijn ijsklontjes onmisbaar. Je kunt bij sommige supermarkten een kant en klare ijsblokjes kopen. Maar ijs maken met een ijsblokjesmaker is net zo simpel. Ik haal mijn ijsblokjesmaker steeds helemaal leeg als ik er ijs uit gebruik. Wat ik niet direct nodig heb bewaar ik een hersluitbaar plastic zakje. Zo heb ik altijd ijsblokjes in de vriezer. Dat is erg handig als je ineens zin hebt in een cocktail.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Proost!

en

Fijn Weekend!

Het Etiketje:
Geniet, maar drink met mate!
100 % BOB, 0 % op!
NIX onder 18!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.