Chocolade Ganache

Chocoladecrème in spuitzak, Spuitzak met cupcakes

Doe de chocoladecrème in een spuitzak om cupcakes te versieren

Chocolade ganache, het is absoluut een “Guilty pleasure”. Je hebt niet meer nodig dan chocolade en slagroom voor een optimaal en bijna zondig chocoladegenot…

Ben je op zoek naar een recept voor chocoladecrème, chocoladeglazuur of chocoladesaus? Zoek dan niet verder. Ik heb hier een geweldig recept voor je. Deze combinatie is zo simpel en zo lekker, dat het bijna verslavend is. Sinds ik deze chocolade ganache voor het eerst gemaakt heb voor de redvelvetcake bonbons, kan ik deze chocolade ganache niet uit mijn hoofd krijgen. Het is zo ongelooflijk simpel en makkelijk. De beste dingen in het leven zijn simpel en niet ingewikkeld. Een liefdevol kusje op je wang, een dikke knuffel van je kind of een glimlach van een vriend. Niet ingewikkeld en ongecompliceerd. Deze chocoladecrème is net zo.

De veelzijdigheid van Chocolade Ganache

Deze chocoladeganache is ook nog eens veelzijdig. Met hetzelfde recept maak je een romige volle chocoladesaus, een glimmende chocoladeglazuur of een intense chocoladecrème en meer.

Deze diashow vereist JavaScript.

Serveer de chocolade ganache als een warme of koude chocoladesaus met een bolletje vanille-ijs als dessert.

Gebruik het als een chocoladeglazuur om koekjes, bonbons of taarten mee te glaceren. Door de warme ganache over de koekjes, bonbons of taart te gieten ontstaat een dun laagje chocoladeglazuur. Ik heb het gebruikt in mijn recept voor Red Velvet Cake Bonbons om de cakebonbons te glaceren.

De chocolade ganache is ook prima gebruiken om een taart te garneren of cupcakes te versieren. Laat de ganache afkoelen tot het op kamertemperatuur is. Gebruik een elektrische mixer om de chocolade ganache op te kloppen tot er een dikke romige chocoladecrème ontstaat. Het wordt dan een soort chocoladeslagroom die mooi stijf wordt. Doe de crème in een spuitzak en gebruik het om je taart te versieren. Als je de crème hebt opgespoten wordt het mooi stevig, zodat je er lekker je tanden in kunt zetten. Je kunt de crème nu ook gewoon met een mes of spatel op de taart smeren. Je kunt er echt alle kanten mee op.

En de mogelijkheden zijn nog niet uitgeput. Nee, er kan nog meer. Doe de chocoladecrème in kleine schaaltjes en laat het opstijven in de koelkast voor een chocolademousse met intense chocoladesmaak. Of klop de chocolade ganache niet op, maar laat het opstijven in de koelkast. Met een meloenschep maak je kleine chocoladebolletjes, die je in cacaopoeder of geraspte kokos rolt. Et voila, je hebt chocoladetruffels. Kortom dit recept biedt een uitstekende basis om met chocolade de meest geweldige dingen te doen. En ingewikkeld? Nee, een makkie, je kunt thuis zelf een chocolatier zijn!

Je zult het steeds weer willen maken…ik ben benieuwd of het ook voor jou een “guilty pleasure” wordt.

Chocolade Ganache
Een makkelijk te bereiden chocoladeglazuur, waar je alle kanten mee op kunt. Snel, makkelijk en veelzijdig!
Write a review
Print
Zelf toevoegen
  1. 225 gram chocolade (puur, melk of gemengd)
  2. 1 cup slagroom (250 ml)
  3. snufje zout
  4. 1 theelepel vanille-extract (als je dit lekker vindt)
Zo ga je te werk
  1. Hak de chocolade in kleine stukjes. Doe de chocolade in een grote hittebestendige kom.
  2. Breng de slagroom in een steelpannetje tot het kookpunt. Laat de slagroom niet doorkoken, want dan ontstaat er een velletje. Neem de slagroom van het vuur, zodra het begint te borrelen.
  3. Giet de hete slagroom in de kom met de chocoladestukjes. Roer nu nog niet. Laat de kom 10 minuten staan, zodat de chocolade kan smelten. Doe hier een snufje zout bij.
  4. Gebruik een garde om de chocolade en slagroom te mengen. De ganache is klaar als er een gladde bruine massa ontstaat. Zorg ervoor dat alle stukjes chocolade goed gesmolten zijn en in de slagroom zijn opgelost.
  5. Schraap de bodem en de wanden van de kom schoon met een spatel.
Voor glazuur
  1. Als je koekjes, taartjes of bonbons wilt glazuren dan gebruik je de ganache warm. Zorg ervoor dat het koekje of taartje op een rooster staat met een bord eronder. Het glazuur zal druppelen.
Als vulling voor bonbons of soesjes
  1. Doe de ganache in een spuitzak en gebruik de ganache als vulling.
Als chocoladecrème voor garnering van cupcakes of taarten
  1. Laat de ganache op kamertemperatuur komen. Klop de ganache met een mixer tot een luchtige crème. Gebruik de chocoladecrème als vulling of garnering van een taart of cupcake.
Tip van Oma
  1. Gebruik een gekarteld mes om de chocolade in stukjes te hakken. De kartels grijpen vast in de chocolade waardoor het hakken/snijden beter gaat.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Genieten maar!

2 reacties

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.