Buttermilk Biscuits

Buttermilk biscuits

Buttermilk biscuits in een mand en op een bord

Wil je snel en makkelijk zelf broodjes bakken? Probeer dan eens deze Amerikaanse Buttermilk biscuits. De broodjes zijn lekker luchtig met een zachte kruim. Een ideaal recept voor de beginnende thuisbakker.

Soms klinken recepten in het Engels net iets aantrekkelijker dan in het Nederlands.  Buttermilk Biscuits klinkt wat spannender dan karnemelkbroodjes. Met dit recept maak je biscuits, zoals ze in Amerika bekend zijn. Als je een Engelsman om een biscuit vraagt, dan krijg je een koekje. Eigenlijk net zoals bij ons hier in Nederland.

American Biscuits

Als je in Amerika om een biscuit vraagt krijg je een zacht luchtig klein boterig broodje voor je neus geschoven. In Amerika is vooral in de zuidelijke staten de biscuit vaak een onderdeel van het ontbijt of avondeten. Mijn eerste kennismaking met de Amerikaanse Biscuit was al lang geleden bij de Amerikaanse Kippenkoning Kentucky Fried Chicken op Aruba. De “fingerlicking good” stukjes kip werden standaard vergezeld door een portie “coleslaw”, een biscuit en een maiskolf. De frietjes kwamen pas later. KFC is sinds 1972 in Nederland gevestigd. De eerste vestiging werd toen geopend in Rotterdam! Love my roots!

Deze Buttermilk Biscuits lijken het meest op de “Southern”-style biscuits. Als deze biscuits daar bij het ontbijt worden geserveerd gaat dat vaak samen met de populaire Southern White Gravy (witte jus). De witte jus wordt gemaakt van het vet van braadworstjes, bloem, melk en vaak ook stukjes worst, bacon of gehakt. Daar heb ik me maar niet aan gewaagd.

Deze diashow vereist JavaScript.

Deze Buttermilk Biscuits heb je zo op tafel staan. Het recept is simpel, makkelijk en snel klaar. Als je nog niet veel bakervaring hebt is dit een ideaal gerecht om mee te beginnen. De broodjes blijven 2 tot 3 dagen na het bakken nog goed.

De broodjes gaan prima als bijgerecht bij een stoofpotje of een maaltijdsoep. Maar ook gewoon zonder iets erop of met een beetje boter, jam of chocoladepasta smaken ze erg goed als ontbijt.

Buttermilk Biscuits
Als je een beginnende thuisbakker bent, dan zijn deze broodjes een goed begin. Ze zijn snel en makkelijk te maken en je hebt geen gist nodig.
Write a review
Print
Zelf toevoegen
 1. 2 cups bloem (+ extra bloem om het deeg te bewerken)
 2. 4 theelepels bakpoeder
 3. 1/4 theelepel baksoda
 4. 1/2 theelepel zout
 5. 1/2 cup Crisco (plantaardig vet) of margarine
 6. 1 cup karnemelk
Zo ga je te werk
 1. Zeef de droge ingrediënten (bloem, bakpoeder, baksoda en zout) in een grote kom.
 2. Voeg de Crisco in kleine stukjes toe.
 3. Schenk de karnemelk in de kom.
 4. Gebruik een pollepel om alles samen te mengen. Roer niet te veel. Het deeg hoeft nog niet helemaal samen te komen. Het moet nog een beetje plakkerig blijven.
 5. Leg een stuk bakpapier op het werkblad. Besprenkel dit met wat bloem. Schenk het deegbeslag uit op het bakpapier. Je kunt ook het gewoon het aanrecht gebruiken, als je het niet erg vindt om het aanrecht even te moeten schrobben. Als je geen bakpapier gebruikt besprenkel het aanrecht dan met extra bloem om het plakken zoveel mogelijk tegen te gaan.
 6. Klop het deeg met je handen plat. Doe dit tot het deeg niet meer plakkerig is. Gebruik extra bloem om te besprenkelen als dat nodig is. Als het deeg niet meer plakkerig is vouw je het dubbel.
 7. Doe de oven aan. Verwarm de oven voor op 220 C.
 8. Gebruik een ronde uitsteekvorm om ronde broodjes uit te steken. Voor dit recept heb ik een uitsteekvorm met een diameter van 8 cm gebruikt.
 9. Het deeg dat overblijft breng je weer samen door het even uit te kloppen met je handen en weer dubbel te vouwen. Blijf dit doen totdat al het deeg op is. Met dit recept kan je ongeveer 6-8 grote biscuits maken.
 10. Bak de Buttermilk biscuits in 25 minuten gaar op een temperatuur van 220 C. De Buttermilk biscuits zijn klaar als ze goudbruin van kleur zijn.
Tip van Oma
 1. Serveer deze broodjes bij het ontbijt met gebakken eieren en spek. Ik vind ze ook heerlijk met een likje boter als ze warm uit de oven komen. De boter smelt in het kruim...echt lekker!
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Genieten maar!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.