Red velvet cake bonbons voor Valentijnsdag

Recept red velvet cake bonbons

Red velvet cake bonbons

Het is vandaag Valentijnsdag. Op deze dag eren we de liefde. Bij Valentijnsdag hoort ook chocolade en dan liefst in de vorm van een hartje. Deze hartjes red velvet cake bonbons passen daar perfect bij. Ze zijn engelachtig lekker. Zoet, want ook dat hoort bij de liefde. 

Het is niet verwonderlijk dat chocolade en Valentijnsdag zo met elkaar verbonden zijn geraakt. De wetenschap heeft bewezen, dat het bruinige goedje een aphrodisium is. Goed voor het libido dus, maar ook gewoon goed voor het humeur. Chocolade wordt daarom ook gezien als het ultieme geschenk op de dag van de liefde.

Ik roep rond Valentijnsdag vaak. Ach, het is allemaal zo commercieel dat gedoe met Valentijnsdag. Desondanks kan ik het altijd zeer waarderen dat manlief er altijd aan denkt. Vanochtend sloop hij naar  zijn vaste cadeauverstopplek. Met een dikke glimlach en een tasje in de hand liep hij de woonkamer weer in. Manlief is lief en geweldig! In het tasje zat een prachtig doosje van de beste ambachtelijke chocolatier van Arnhem, Mousset, een begrip in Arnhem en omstreken. Ik opende het doosje en het zat helemaal vol lekkere handgemaakte bonbons. Wit en melk, omdat ik puur niet zo lekker vind…;-) 

Deze diashow vereist JavaScript.

Red velvet cake bonbons

Geïnspireerd door mijn Valentijn stapte ik de keuken in. Het plan was om red velvet cupcakes te maken een hartjesbakvorm. Het maken van het beslag ging voorspoedig. De taartjes bakten goed sponzig en rood. Ik had alleen één klein foutje gemaakt. Ik had mijn siliconenbakvorm ingesmeerd met wat olie. Dat had ik dus niet moeten doen, want de hartjes wilden niet uit de vorm komen. Met enige teleurstelling keek ik naar mijn mooie cakejes. Wat moet ik er nu mee doen. Steeds als ik het volgende taartje uit de vorm wilde halen bleef de zijkant plakken aan de vorm. Het hartje brak…keer op keer. Brekende hartjes op Valentijnsdag lijkt op het eerste gezicht geen goed teken. Maar in de liefde moet je niet opgeven, maar doorzetten en obstakels overwinnen. Ook in de liefde voor het bakken. Ineens bedacht ik me, dat ik ook kleine hartjes-bonbonmallen had. “Eureka”, riep ik uit. Ik lepelde de cake over in de bonbonvormpjes. Even goed aandrukken en het werkte! Ik had mini-hartjes. Ik maakte een chocoladeglazuur, die ik over de mini hartjes goot. Het was geweldig.  Toen ik de eerste red velvet cake bonbon proefde was het of de vleugeltjes van Cupido op mijn rug verschenen en ik naar de Zevende Hemel vloog. De zachte structuur van de red velvetcake en de plakkerige chocoladeglazuur smolten samen tot pure liefde op mijn smaakpapillen…

Liefde kan je niet plannen of voorbereiden. De ware liefde komt onverwacht, is onwaarschijnlijk, verrassend en overweldigend…mooi en heerlijk!

Ook voor jou een fijne Valentijnsdag! Hopelijk met veel liefde, genegenheid en chocola!

Happy Valentinesday!

Red Velvet Cake Bonbons
Op Valentijnsdag of op elke andere dag in het jaar verwen je jezelf en je geliefden met deze heerlijke zelfgemaakte taartbonbons.
Write a review
Print
Zelf toevoegen
Red velvet cake (voor 15 cupcakes)
 1. 1 cup suiker
 2. 115 boter op kamertemperatuur
 3. 1 groot ei
 4. 1/4 theelepel (Wilton) kleurstof rood
 5. 2 eetlepels rode kersenlikeur
 6. 1 eetlepel cacao
 7. 1 cup bloem
 8. 1/2 cup karnemelk
 9. 1/2 theelepel zout
 10. 1/2 theelepel vanille-extract
 11. 1/4 theelepel baksoda
 12. 1/2 eetlepel azijn
Voor het chocoladeglazuur
 1. 225 gram fijngehakte chocolade (melk, puur of een mix)
 2. 1 cup slagroom (250 ml)
 3. Confettisnoepjes of hagelslag om de bonbons te garneren
Zo ga je te werk
 1. Meng suiker en boter met een handmixer of keukenmachine tot een luchtige massa.
 2. Voeg het ei toe en meng alles goed met de mixer.
 3. Doe de cacao, kleurstof, vanille-extract en kersenlikeur samen in een kommetje. Roer dit goed samen tot een glad papje. Niet alle kleurstof heeft hetzelfde effect. Ik ga voor een roodbruinige kleur. Als je de cake echt heel rood wilt maken, dan zal je meer kleurstof toe moeten voegen.
 4. Voeg het chocoladepapje toe aan de botersuikermix. Doe de mixer weer aan. Mix 2 tot 3 minuten met de mixer tot het beslag een mooi donkerrode bruinige kleur heeft.
 5. Zeef bloem en zout samen in een kom. Meng de bloem en karnemelk om en om door het beslag. Begin met de bloem en eindig met de bloem. Zorg ervoor dat tussen de toevoegingen van bloem en karnemelk steeds het beslag goed gemengd wordt. Pas als alle karnemelk en bloem in het beslag is is opgenomen voeg je weer meer toe. Doe dit totdat alle bloem en karnemelk op is.
 6. Doe nu je oven aan om voor te verwarmen. Verwarm de oven voor op 180 C.
 7. Nu voeg je de baksoda bij het azijn. Schrik niet als dit ineens gaat sissen. Dat is normaal. Baksoda moet met zuur geactiveerd worden. Het zuur van het azijn helpt hierbij. Ook het gebruik van karnemelk in dit recept helpt de baksoda te activeren.
 8. Voeg de nog sissende azijn- en baksodamengsel toe aan het beslag. Doe de mixer weer aan om alles goed te mengen.
 9. Doe het beslag in een cupcakebakplaat. Denk eraan om papieren cupcakevormpjes te gebruiken als je gewone red velvet cupcakes wilt bakken.
 10. Bak de cake in 25 minuten op 180 C gaar in de voorverwarmde oven. Test altijd of je cake klaar is door met een houten cocktailprikker of satéstok in het midden van de taart op cupcakes te prikken. Als de houten prikker schoon uit de taart komt dan is de taart gaar.
 11. Laat de cupcakes helemaal afkoelen voordat je ze uit de vorm verwijdert.
 12. Gebruik een lepel om de taart in een bonbonvorm te drukken. Druk met de achterkant van een lepel de taart goed stevig in de vorm. Als je dit niet doet, dan zal de bonbon uit elkaar vallen.
Voor het glazuur
 1. Hak de chocolade met een fijn mes. Het handigst is hiervoor een groot mes met een kartelrand (bijv. een broodmes). De kartels grijpen vast in de chocolade, waardoor het snijden of hakken iets makkelijker gaat. Doe de gehakte chocolade in een grote kom.
 2. Verwarm de slagroom tot aan het kookpunt op een middelhoog vuur. Haal de slagroom van het vuur af voordat het begint te koken.
 3. Giet de hete slagroom over de chocoladesnippers. Laat nu 10 minuten staan. Het is belangrijk dat je dit doet. De hete slagroom zorgt ervoor dat de chocolade gaat smelten.
 4. Als de 10 minuten voorbij zijn klop je de chocolade en de slagroom met een garde tot een gladde chocoladesaus.
 5. Zet de taartbonbonnetjes op een rooster met een bord of schaal eronder om het overtollige glazuur op te vangen. Giet de warme saus over de taartbonbonnetjes zodat ze helemaal bedekt zijn met chocolade. Strooi wat confettisnoepjes of hagelslag op de bonbons voordat de chocolade opdroogt.
 6. Zet de red velvet cake bonbons in de koelkast zodat het chocoladeglazuur goed kan afkoelen.
Tip van Oma
 1. Als je dit recept gebruikt om red velvet cupcakes te maken, vergeet dan niet om cupcakepapiertjes in de cupcakebakvorm te doen. In dat geval kan je de cupcakes ondersteboven in het chocoladeglazuur dopen en daarna garneren met confettisnoepjes of een kersje.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Genieten maar!

Eén reactie

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.