Aardbeienkwarktaart voor moederdag

Aardbeienkwarktaart zelf makenDeze aardbeienkwarktaart is heerlijk luchtig en fris. Deze roze kleur van de taart is puur natuur. De kleur komt van de verse aardbeien die door de kwark gemengd worden.
Een prachtige taart voor moederdag!

Het is vandaag moederdag. Ik wens alle moeders die hier op Bakken Zoals Oma inspiratie komen opdoen, een prachtige dag toe!
Dat jullie door je kinderen verwend mogen zijn en worden, met veel knuffels, kusjes en lieve woorden. 

Vanochtend werd ik wakker gemaakt met een heerlijk ontbijt op bed. Dochterlief zei: “Mama, je bent de meest geweldige moeder ter wereld!”. Nou, kijk daar doe je het dan allemaal voor. De cadeautjes die volgden waren ook heel welkom en leuk. Ik kreeg twee boeken en een mooie tajine. Die tajine zullen jullie hier op Bakken Zoals Oma ook gaan zien. Ik moet wel eerst uitvogelen hoe ik ermee moet koken 😉 

Bij moederdag hoort ook een taart vind ik. Wanneer ik aan mijn kindertijd terugdenk, dan zijn de dagen dat ik samen met mijn zussen en mijn moeder in de keuken stond om eten te bereiden dierbare herinneringen. We maakten Arubaanse pastechi’s, taart en aan het eind van het jaar de traditionele ayaka’s (dit is een soort pastei van maisdeeg gewikkeld in bananenbladeren). Eten en koken verbindt mensen. We waren samen bezig, deelden levensverhalen en moeders vond het heerlijk om zo met haar kinderen aan de slag te zijn. Even snel samen met mijn moeder in de keuken duiken gaat niet. Ze woont aan de andere kant van de wereld. Wel kan ik die traditie eren, door het het mee te geven aan dochterlief. Dus gisteren zijn dochterlief en ik de keuken ingestapt en we hebben samen deze heerlijke aardbeienkwarktaart gemaakt. 

Deze diashow vereist JavaScript.

Het recept voor deze aardbeienkwarktaart is uitgebreid, maar de stappen zijn makkelijk uit te voeren. Het mooie aan een kwarktaart is dat je er geen oven voor nodig hebt. En voor deze aardbeienkwarktaart heb je ook geen pakje nodig. De smaken, kleuren en structuur van deze taart zijn puur natuur. De citroensap in combinatie met de aardbeien geven deze taart een heerlijke frisse smaak. Perfect voor een prachtige mooie zomerse moederdag!

Aardbeienkwarktaart
Deze kwarktaart van aardbeien maak je helemaal zelf, zonder een pakje. De kwarktaart is luchtig en fris. De aardbeien kleuren de taart prachtig roze. Puur en Lekker!
Write a review
Print
Zelf toevoegen
  1. 80 gram ongezouten roomboter
  2. 175 gram digestive koekjes
  3. 500 gram volle kwark
  4. 500 gram aardbeien
  5. sap van 1 citroen
  6. 12 blaadjes gelatine
  7. 150 gram witte basterdsuiker
  8. 250 ml slagroom
Keukenbenodigdheden
  1. Blender of keukenmachine met een hakmes
  2. Springvorm (24 cm of 26 cm)
  3. Bakpapier
Zo ga je te werk
  1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Zet de springvorm opzij.
  2. Pers de citroen uit. Zet het citroensap opzij.
  3. Vul een kommetje met koud water. Leg hierin de gelatineblaadjes om te weken. Zet het kommetje met de gelatineblaadjes opzij.
  4. Breek de digestivekoekjes in stukjes en doe deze in de keukenmachine. Maal de koekjes tot een fijn koekjesmeel ontstaan. Doe het koekjesmeel in een schoon kommetje.
  5. Smelt de boter in een klein steelpannetje. Giet de gesmolten boter bij het koekjesmeel. Roer de gesmolten boter en het koekjesmeel goed door elkaar tot er een plakkerig kruimelig deeg ontstaat.
  6. Neem de springvorm erbij. Schep het koekjesdeeg in de springvorm. Verdeel het koekjesdeeg over de bodem van springvorm. Gebruik de bolle kant van een lepel om het koekjesdeeg goed aan te drukken om een gladde bodem te krijgen. Doe de springvorm met de koekjesdeegbodem in koelkast om af te koelen.
  7. Maak de de aardbeien schoon door ze af te spelen en de kroontjes te verwijderen. Kies 4 of 5 van de mooiste aardbeien uit voor de garnering van de taart. Bewaar de mooie aardbeien voor de garnering van de taart.
  8. Halveer de rest van de aardbeien. Doe de aardbeien vervolgens in de keukenmachine en pureer de aardbeien tot een gladde dikke puree ontstaat. Zet de aarbeienpuree opzij.
  9. Doe de citroensap in een klein steelpannetje en zet dit op het vuur.
  10. Neem de kom met de gelatineblaadjes erbij. Knijp de gelatineblaadjes uit. Doe de uitgeknepen gelatineblaadjes bij het citroensap in het steelpannetje. Roer de gelatineblaadjes goed door het citroensap heen totdat de gelatineblaadjes helemaal zijn opgelost. Zorg ervoor dat het mengsel niet gaat koken. Zodra de gelatineblaadjes zijn opgelost neem je het steelpannetje van het vuur. Zet het steelpannetje met het citroengelatinemengsel opzij om iets af te koelen.
  11. Neem ondertussen een grote kom. Schenk hierin de slagroom en klop de slagroom zonder suiker stijf. Zet de opgeklopte slagroom opzij.
  12. Neem een tweede grote kom. Doe de kwark in de grote kom. Voeg hier de witte basterdsuiker aan toe. Roer dit alles goed door elkaar.
  13. Schenk vervolgens de aardbeienpuree bij de kwark. Meng de aardbeienpuree goed door de kwark. De kwark zal licht roze kleuren.
  14. Neem het steelpannetje met de citroensap en gelatine erbij. Schenk dit bij het aardbeienkwarkmengsel en roer dit goed door elkaar.
  15. Neem de slagroom erbij. Voeg alle slagroom toe aan het aardbeienkwarkmengsel. Vouw de slagroom door het aardbeienkwarkmengsel. Doe dit voorzichtig om de luchtigheid van de slagroom te behouden.
  16. Haal de springvorm met de koekjesbodem uit de koelkast. Schenk het aardbeienkwarkmengsel in de vorm. Doe de kwarktaart vervolgens in de koelkast om op te stijven. Laat de kwarktaart minstens 3 uurtjes opstijven in de koelkast om goed op te stijven.
  17. Wanneer de taart klaar is en mooi is opgesteven neem je de mooie aardbeien die je had bewaard er weer bij. Snijd ze in parten of door midden en garneer hiermee de aardbeienkwarktaart.
Tip van Oma
  1. Smeer een klein beetje boter op de bodem van de springvorm, voordat je het bakpapier erin ligt. Dit zorgt ervoor dat het bakpapier niet gaat schuiven wanneer je de koekbodem gaat aandrukken.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Genieten maar!

2 reacties

  • Alesig schreef:

    Hoi Anto,
    Wat scherp van jou! Bedankt voor je reactie.

    Hoe kan ik dat vergeten zijn op te schrijven?!. De kwark is de ster van deze taart. Het is in elk geval 500 gram kwark. Ik heb volle kwark gebruikt, maar halfvolle of magere kwark kan ook.
    Ik pas het meteen aan.

    Groetjes
    Alesig

  • Anto schreef:

    hoeveel kwark? Ik zie het niet bij de ingrediënten staan.

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.