Het is allemaal weer gelukt!

Ik ben weer online!

Toen ik afgelopen donderdag een recept voor een heerlijke nieuwe verfrissende cocktail wilde gaan schrijven en klaarzetten voor de Happy Hour van vorige week, overkwam me ineens iets vreselijks. Ik kon de site niet meer bereiken. Het was allemaal erg technisch Er was een ernstig probleem met de installatie van Bakken Zoals Oma op de server. Ik heb van alles geprobeerd en niks lukte. Uiteindelijk was ik de hele installatie kwijt en lukte het me zelfs niet meer op het domeinnaam te komen. Het zou toch niet allemaal voor niets geweest zijn? Mijn frustratieniveau steeg met het uur.
Met veel pijn en moeite ben ik erin geslaagd om de inhoud van de site veilig te stellen. Toen moest ik de website nog werkend krijgen.

Ik heb wel honderden dingen geprobeerd, maar het lukte maar niet, het lukte maar niet. Ook na de snelle reactie van de helpdesk van mijn webhost Argeweb was het probleem niet opgelost. Ze waren er mee bezig, maar het zou nog een paar dagen kunnen duren of ik moest hen de opdracht geven op de resetknop te drukken. Ik twijfelde, maar had geen geduld meer. Ik koos voor de resetknop en ben helemaal opnieuw begonnen.  

Keep calm and eat a cupcake!

1-Red Velvet Cupcake (24)

Manlief moedigde me lief aan door steeds te zeggen, dat hij me bewonderde om mijn engelengeduld en dat het weer zou gaan lukken. Ik had niet echt het gevoel geduldig te zijn. Het was een combinatie van frustratie en vastberadenheid. In het ergste geval zou ik alle recepten en foto’s handmatig herstellen. Dat was een schrikwekkend idee, want ik heb inmiddels een aardige verzameling recepten op de blog staan, vergezeld van een nog groter aantal foto’s. Na wat noeste arbeid is het allemaal gelukt. Sommige onderdelen zijn niet nog niet helemaal in oude staat, maar de recepten en de meeste foto’s zijn terug en kunnen worden benaderd. Een bijkomend voordeel is, dat ik nu een boel meer heb geleerd over het onderhouden van een website én de site is ook weer wat sneller. Ik ben een opgelucht mens!

Wat ik erg leuk vond was dat ik reacties via facebook kreeg met de vraag of ik een recept kon mailen, omdat de site niet kon worden bereikt en ook de steun die ik op de facebookpagina van BZO kreeg. Dank daarvoor!
Ik kijk er naar uit binnenkort weer wat nieuwe recepten te gaan delen!

Groetjes

Alesig

2 reacties

  • Maikel schreef:

    Hoi Alesig,

    Balen dat je website niet bereikbaar was, ik ken het 😉

    Het is dan ook erg belangrijk om regelmatig een backup te maken van je bestanden en database. Ik gebruik voor mijn Joomla site Akeeba backup, en dat is er ook voor wordpress !

    https://www.akeebabackup.com/products/akeeba-backup-wordpress.html

    Mocht je vragen hebben dan weet je me wel te vinden 😉
    Suc6!

    Gr
    Maikel

    • Alesig schreef:

      Hoi Maikel,
      Dank je wel!
      Ook bedankt voor de tip. Ik was inderdaad nog op zoek naar een goede backup plug-in.
      Ik ga Akeeba eens uit proberen.
      Als ik vragen heb, dan weet ik je te vinden. 😉
      Groetjes
      Alesig

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.